Nacka Wallenstam förlorade mot Västerås Rönnby

Västerås Rönnby slog Nacka Wallenstam efter Wilma Johanssons dubbel

Det blev Västerås Rönnby som gick segrande ur mötet med Nacka Wallenstam i Superligan SSL dam på bortaplan, med 6-2 (1-1, 2-0, 3-1).

Första perioden var jämn. Västerås Rönnby inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Wilma Johansson efter 2.40, men Nacka Wallenstam kvitterade genom Malin Blohm efter 11.53. Västerås Rönnby startade andra perioden bäst och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Kajsa Johansson och Gry Norstedt. Västerås Rönnby dominerade även i tredje perioden. Laget gick upp till 1-4 innan Nacka Wallenstam reducerade.

Därefter handlade dock allt om Västerås Rönnby och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 2-6.

För tabellens utseende betyder det här att Nacka Wallenstam ligger på 13:e plats medan Västerås Rönnby har sjätteplatsen.

Nacka Wallenstam tar sig an Lund Elit i nästa match hemma lördag 9 oktober 16.00. Västerås Rönnby möter samma dag 13.00 Thorengruppen hemma.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama