Warberg vann mot Lagan

Seger för Warberg på hemmaplan mot Lagan

Warberg vann mötet med Lagan hemma med 8-4 (3-0, 2-1, 3-3) på söndagen i Allsvenskan södra herr.

Warberg dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Mattias Kongstad, Markus Berntsson och Simon Svensson. Lagan reducerade dock till 3-1 genom Hugo Karlsson efter 5.36 i andra perioden.

Warberg gjorde dock två snabba mål och gick från 3-1 till 5-1. 2.09 in i tredje perioden nätade Lagans Robin Karlsson på pass av Kasper Qvarfordt och reducerade åt Lagan.

4.35 in i perioden slog Warbergs Filip Erheden till på pass av Joel Birgersson och ökade ledningen för Warberg.

Efter 6.13 slog Kasper Qvarfordt till framspelad av Robin Karlsson och reducerade åt Lagan.

7.03 in i perioden reducerade Lagan på nytt genom William Nilsson framspelad av Tim Brithén. Fler mål än så blev det inte för laget.

Warberg ökade ledningen till 7-4 med 19 sekunder kvar att spela genom Simon Nilsson framspelad av Mattias Kongstad.

Laget punkterade matchen med ett 8-4-mål med tre sekunder kvar att spela på nytt genom Mattias Kongstad. Det fastställde slutresultatet till 8-4.

Mattias Kongstad gjorde tre mål för Warberg och spelade dessutom fram till ett mål och Joel Birgersson stod för fyra poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Warberg nu ligger på första plats i tabellen, och Lagan är på nionde plats.

I nästa match möter Warberg Karlstad borta och Lagan möter Höllviken hemma. Båda matcherna spelas lördag 9 oktober 16.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien