Älvsjö AIK vann mot Alunda

Ryck i sista perioden avgjorde för Älvsjö AIK hemma mot Alunda

En jämn match mellan hemmalaget Älvsjö AIK och gästande Alunda avgjordes först i tredje perioden. Där var Älvsjö AIK starkare och vann matchen i Allsvenskan östra dam med 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

Alundas tränare Daniel Eriksson om matchen:

– En hård och väldigt tuff match med högt tempo med två jämna lag! Tredje perioden blir lite sönderhackad med en hel del utvisningar där Älvsjö får ett surt studsmål med två minuter kvar och därmed går de tre poäng till Älvsjö denna gång. Vi tar dem hemma i returmötet!

Segermålet för Älvsjö AIK stod Alexandra Rodriguez Lundin för 18.54 in i tredje perioden.

Älvsjö AIK tog ledningen efter 13.54, genom Sani Klinga framspelad av Alexandra Rodriguez Lundin. Alunda kvitterade till 1-1 alldeles i slutsekunderna av andra perioden genom Ebba Olsson på pass av Hanna Björndahl. Älvsjö AIK tog ledningen med 1.06 kvar att spela i tredje perioden genom Alexandra Rodriguez Lundin framspelad av Emilia Oldenburg. 2-1-målet blev matchens sista.

Det här betyder att Älvsjö AIK nu ligger på femte plats i tabellen, och Alunda är på sjätte plats.

Älvsjö AIK tar sig an KAIS Mora i nästa match borta lördag 9 oktober 15.00. Alunda möter samma dag 16.00 Hammarby IBF hemma.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade