SSL

DIF-nyförvärven gör succé men lagets start är raka motsatsen

ANNONS

Highlights: Se alla målen från SSL-mötet mellan Djurgården och Växjö som slutade 1-9.

Noterbart från matchen:

Djurgården hängde med Växjö i en period sedan tog gästerna över. Efter 20 minuters spel stod det 1-2 sedan vann Växjö andra perioden med 3-0 och sista med 4-0 och matchen med 9-1. Djurgården är nu enda laget i serien som står på noll poäng. 

Djurgårdens mål gjordes av de två sena värvningarna som gjordes för ett par veckor sedan från Herr1an-laget Älvsjö AIK. Simon Lundin gjorde målet på assist från Fredrik Bergman. De båda har nu gjort tre poäng var och leder interna poängligan. 

- Vi är med i första perioden tycker jag och har bra häng. Andra perioden så missar jag två solklara lägen som jag ska sätta och då ser matchbilden helt annorlunda ut. Jag hade öppet mål och kunde ha gjort 2-4 men istället kontra de och satte 5-1. Då blev det värsta uppförsbacken och momentumet försvann där. Sista perioden var det mest att försöka göra en bra period och inte släppa in så många mål, analyserade Lundin efter matchen i SportExpressen Play.   

Växjö har inlett säsongen med två segrar på tre matcher och poängbäst blev nyförvärvet Manuel Maurer som gjorde 2+2 och schweizaren leder nu den interna poängligan på 7 poäng. En poängskörd som placerar honom på en sjunde plats i poängligan. 


Matchfakta

Matchrapporter: Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö Likaläge i matchserien efter Växjös seger mot Kalmarsund Kalmarsund fick en bra start mot Växjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: