Höllviken vann mot Lillån

Utklassning när Höllviken besegrade Lillån i Halörhallen

Höllviken hade inga problem med Lillån i Allsvenskan södra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 10-5 (1-1, 7-0, 2-4).

Första perioden var jämn. Höllviken inledde bäst och tog ledningen genom Johannes Wilhelmsson efter 7.10, men Lillån kvitterade genom Isak Palmén i slutet av perioden. Höllviken dominerade andra perioden och gick från 1-1 till 8-1 genom två mål av Robin Crantz, ett mål av Pontus Karlson Martell, ett mål av Ted Nivestam, ett mål av Johannes Wilhelmsson, ett mål av Adam Berglund och ett mål av August Berndtsson. Höllviken startade också tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 9-1-ledning. Lillån fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Höllviken som avgjorde. Laget gjorde 10-3 med sju minuter kvar att spela genom Alexander Berglund på pass av Simon Larsson. Lillån hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 10-5.

Johannes Wilhelmsson gjorde två mål för Höllviken och totalt fyra poäng och Adam Berglund stod för tre poäng, varav ett mål.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Lillån är sist, på tolfte plats.

Höllviken tar sig an Lagan i nästa match borta lördag 9 oktober 16.00. Lillån möter samma dag 14.00 Lindås Rasta hemma.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge