Tullinge vann mot Bele Barkarby

Tullinge vann efter avgörande i förlängningen mot Bele Barkarby

Tullinges väg till seger mot Bele Barkarby hemma i Allsvenskan norra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (0-3, 1-1, 3-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Anton Andersin, som gjorde det avgörande målet med bara 60 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Efter två mediokra perioder lyfter vi oss i den tredje och tar matchen till förlängning. I tredje perioden och i förlängningen skapar vi mängder av chanser och gör välförtjänt målet som ger oss extrapoängen, kommenterade Tullinges lagledare Urban Sandgren.

Bele Barkarby dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Oscar Kristensen, Rickard Jarnling och Hjalmar Hjorth. Efter 3.44 ökade Bele Barkarby på till 0-4 genom Helmer Hernegran.

Tullinge reducerade dock till 1-4 genom Dennis Forsgren efter 9.05 i andra perioden. Tullinge reducerade igen 6.26 in i tredje perioden genom Calle Heinby framspelad av Dennis Forsgren.

11.03 in i perioden reducerade Tullinges Calle Heinby på nytt på pass av Niklas Schüler.

15.12 in i perioden slog Tullinges Calle Heinby till åter igen framspelad av Dennis Forsgren och kvitterade för Tullinge.

I förlängningen tog det 4.00 innan Tullinge också avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Anton Andersin, på pass av Calle Heinby.

Snackisen var att Tullinges Calle Heinby stod för fyra poäng, varav tre mål och Dennis Forsgren gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Tullinge ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Bele Barkarby ligger på femte plats.

Söndag 10 oktober 17.00 spelar Tullinge borta mot Gävle GIK. Bele Barkarby möter Visby IBK hemma i Jakobsbergs Sporthall lördag 9 oktober 13.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge Tullinge fortsätter vara svårslaget – tog sjätte segern i rad Två snabba mål gav Tullinge tre poäng mot Täby FC