Västra Mälardalen vann mot IBF Linköping

Tre poäng till Västra Mälardalen efter avgörande i slutperioden mot IBF Linköping

Västra Mälardalen vann hemma mot IBF Linköping i Allsvenskan västra dam med 4-3 (1-2, 1-0, 2-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Västra Mälardalen avgjorde.

IBF Linköpings tränare Martin Sävenhed:

– Vi gör en riktigt bra insats idag samtidigt som våra motståndare i Mälardalen är ett mycket bra lag. Det känns hårt att tjejerna inte får med sig någon poäng efter den prestationen de levererar men ibland studsar inte bollen rätt helt enkelt. Vi faller på målsnöret men vi gör det med flaggan i topp tycker jag.

Elina Hirvi stod för Västra Mälardalens avgörande mål 18.41 in i tredje perioden.

Västra Mälardalen tog ledningen efter 8.24, genom Fanny Johansson på pass av Lovisa Andersson.

IBF Linköping kvitterade till 1-1 efter 10.52, genom Emelie Samuelsson framspelad av Stella Kolbrink-Blomberg.

Laget tog också ledningen efter 16.05, genom Ida Pettersson framspelad av Josefine Nilsson.

Efter 6.58 i andra perioden slog Matilda Hellquist till, på pass av Sofie Jaska och kvitterade för Västra Mälardalen. Västra Mälardalen gjorde 3-2 genom Filippa Adehill efter 7.07 i tredje perioden.

IBF Linköping kom tillbaka, och gjorde 3-3 genom Fanny Sandell efter 12.09.

Västra Mälardalen kunde dock avgöra till 4-3 med 1.19 kvar av matchen genom Elina Hirvi.

Efter tre matcher har Västra Mälardalen nu nio poäng och IBF Linköping har sex poäng.

Söndag 10 oktober spelar Västra Mälardalen borta mot Katrineholm 16.30 och IBF Linköping mot Skoghall hemma 12.30 i Folkungahallen.

Matchrapporter: Förlust för IBF Linköping borta mot Täby FC Telge SIBK vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Endre vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Västra Mälardalen åker ur serien – det står klart efter lördagens match Josefine Nilsson gjorde två mål när IBF Linköping vann mot Nykvarn