Lördagens matcher
Helsingborg reser till Umeå för att möta Dalen idag.
Foto: Jimmy Palm
Landet runt

Lördagens fem hetaste matcher

ANNONS

Här är matcherna du inte får missa under lördagen.

Se lördagens SSL-matcher på SportExpressen Play

SSL dam har uppehåll idag men det spelas flera andra häftiga matcher på andra håll. Här är de fem hetaste som du bör kika in under dagen!

14.00 Lindome-Växjö, Allsvenskan Dam   

Växjö slog sig för bröstet under sommaren där de vid mer än ett tillfälle pratade om sin stora satsning mot SSL. Som alltid ska man vara försiktig att dra stora växlar av tidiga resultat, men en knapp uddamålseger mot Lindås som följdes upp med en 6-2-förlust mot Pixbo ligger inte riktigt i linje med det man har kommunicerat utåt. Dagens motståndare Lindome har varit ett stabilt allsvenskt lag under flera säsonger där man legat i närheten av toppen, och årets säsong har inletts på allra bästa sätt med två trepoängare. Skulle Växjö förlora idag så kommer det inte dröja länge innan krisrubrikerna kommer.

15.00 Nykvarn-Gävle, Allsvenskan Herr  

En spelare gör inget lag men två spelare kan göra en match superintressant, då Allsvenskans två största värvningar den här säsongen ställs mot varandra: Hampus Ahrén och Billy Nilsson. Två spelare som givetvis är alldeles för bra för den här serien, inte minst Ahrén. Båda spelarna har gjort fyra poäng vardera efter två matcher men ingen av dem ligger i topp 15 av poängligan, men de lör de göra när serien har spelats klart. När man har mött varandra i Uppsala-derbyna så har tidigare Sirius-spelaren Billy gjort  2+3 samtidigt som Ahrén svarat för 1+4 i Storvreta-dressen. Zoomar man ut perspektivet och kollar på spelarnas nuvarande lag så toppar Nykvarn tabellen med maxpoäng samtidigt som Gävle ligger nia på två poäng. 

16.00 Falun-Pixbo, SSL Herr  

Pixbos första stora test den här säsongen. Efter att ha mått många jämbördiga eller sämre lag hittills så får man nu den svåraste utmaningen som finns, att försöka slå regerande mästarna på bortaplan. Att ta tre poäng kommer vara svårt, senaste gången man lämnade Falun med alla poängen i fickan var april 2013. Det ska dock tilläggas att man tagit många segrar i övertid eller på straffar! Mölnlycke-laget har inlett säsongen okej och gjorde det bra mot Sirius senast. Falun kommer inte från sin bästa vecka efter en knapp seger mot Thorengruppen och sedan uttåg i cupen mot Dalen, så idag gäller det att man visar upp sitt rätta jag för att ta tre poäng. 

17.00 Visby-AIK, Allsvenskan Herr  

Dagens hetaste möte i innebandy-Sverige! Visby och AIK är två lag som satsar hårt mot SSL och efter två omgångar så är det fördel Visby då man spelat ihop fem poäng, samtidigt som ”Gnaget” har tre efter vinst i premiären mot Tullinge och sedan förlust i toppmötet mot Nykvarn. Nu gäller det för solnaiterna att visa att man kan vinna även mot bättre lag i tabellen. Visby har charmat hela Sverige med sina resultat i Svenska cupen där de slagit ut SSL-lagen Storvreta och Sirius, men det innebär inte att man kommer springa hem Allsvenskan – de följde exempelvis upp Storvreta-segern med att kryssa efter full tid mot Sätra (för att sedan vinna i sudden). 

20.00 Dalen-Helsingborg, SSL Herr  

Dalen har fått en succéstart på årets säsong. Tidigt börjades det prata om ett tronskifte i Umeå efter att Thorengruppen vunnit de två första matcherna mellan lagen under sensommaren, och frågan är om inte de diskussionerna sporrade Dalen då man gått som tåget sedan dess. Nu ställs man emot upphaussade Helsingborg, som bland annat värvade Christoffer Andersson från just Dalen. Den storvuxne snipern har med få undantag snittar runt ett mål per match senaste säsongerna men är mållös efter två matcher. Vill Anderssons Helsingborg vara ett topplag i år så är Dalen ett lag man ska kunna slå, även om matchen spelas i Umeå. Det här känns lite som en vägskälsmatch för skåningarna.



Highlights: Täby-Västerås Rönnby 5-4

Lisa Carlsson gjorde Täbys två första mål.

Den här artikeln handlar om: