Hammarby vann mot Järfälla

Hammarby tog hem mötet med Järfälla i Sjöstadshallen

Hammarby tog till slut hem segern mot Järfälla i matchen hemma i Sjöstadshallen på lördagen. Matchen i division 1 östra Svealand herr slutade 7-6 (3-2, 3-1, 1-3).

– Det var en kul match vi går ifrån och Järfälla krigar sig tillbaka vi går ifrån igen och tyvärr gör vi det onödigt spännande att släppa ett par onödiga mål i slutet men jag tar dessa tre poäng utan att skämmas! Kul att både Viktor Rodén och Calle Brorsson fick göra tre respektive två mål, kommenterade Hammarbys tränare Dan Berg efter matchen.

Hammarby stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0, på bara 5.19 i mitten av perioden.

Järfälla reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Nicklas Hedengran och Mikael Leijon, det sista med 2.19 kvar att spela. Hammarby gjorde sen tre mål i rad början av andra perioden och gick från 3-2 till 6-2 på bara 2.26.

Järfälla gjorde 6-3 genom Nicklas Hedengran efter 11.03. Efter 3.45 ökade Hammarby på till 7-3 genom Andreas Åslund.

Adam Christiansson, Nicklas Hedengran och Mikael Leijon reducerade tre gånger om och skapade riktig nerv, men närmare än 7-6 kom inte Järfälla.

Noterbart är att Järfällas Nicklas Hedengran stod för fyra poäng, varav tre mål. Dessutom att Carl Brorsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Viktor Rodén gjorde tre mål.

Järfälla har startat svagt och har bara ett poäng efter tre spelade matcher. Hammarby har sex poäng.

Hammarby möter Uppsala Teknologer i nästa match borta lördag 9 oktober 16.00. Järfälla möter samma dag Tyresö Trollbäcken hemma.

Matchrapporter: Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Starka Hässelby fortsätter vinna Täby FC utklassade Hammarby på bortaplan Chansen borta för Hammarby – som åker ur serien Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hammarby