Foto: Erik Nyman
Allsvenskan västra

Fd SSL-spelare gör succé i Allsvenskan

ANNONS

Efter sin debutsäsong i SSL för nio år sedan försvann Angelica Högberg från rampljuset, men nu är hon tillbaka i Allsvenskan igen.

Förra säsongen var FBC Katrineholms första allsvenska säsong genom tiderna, efter att man gått rakt igenom Dam2an och Dam1an, men den tog slut nästan lika fort som den började på grund av pandemin. Laget var kraftigt nederlagstippade och de vann bara en av sex matcher. Men det var då det och nu är nu och efter två spelade matcher ligger Katrineholm femma i västra allsvenskan på fyra poäng.

- Jag tycker att vi har inlett bra. Vi har tagit poäng i två av två matcher, och det känns ju positivt så klart. Vi är dock inte helt nöjda med varken den inledande matchen mot Kumla, eller med den senaste mot Hagfors. Vi har mer att ge, säger laget mest lysande stjärna Angelica Högberg till Innebandymagazinet.

Under silly season så har Katrineholm förstärkt med bland annat två rutinerade fd SSL-spelare i Frida Eriksson och Linda Englund. Två spelare som kom högt upp på listan när Innebandymagazinet rankade de bästa värvningarna i Allsvenskan i juli. De värvningarna är såklart en anledning till Katrineholms starka inledning och att de har uppgraderat sin målsättning.

- Förra säsongen började skakigt. Jag tycker ändå att alla kämpade på efter bästa förmåga förra året. För många spelare var det första gången på allsvensk nivå, och det är så klart en stor omställning från Dam1an och Dam2an. Vi vill ju vinna varje match, men målet är väl i huvudsak att hålla oss kvar. Det är många lag som åker ur i år, så det kommer bli en tuff säsong. Vi har några nya spelare som kommer med både rutin och kvalité, och de är viktiga både under matcher men även under träningar och dylikt.

En annan stark anledning till att Katrineholm börjat så bra är Högberg själv. Den fd SSL-spelaren har inlett väldigt bra och ligger i delad poängligaledning på sex gjorda poäng.

- Haha ja, vad ska jag säga om det. Två matcher säger ju inte så mycket. Jag har bra kedjekamrater som gör mål på mina passningar, helt enkelt.

I början på 10-talat så öste Högberg in poäng i Fröjered i Dam1an, som motsvarar allsvenskan nu. Hon snittade över 50 poäng per säsong och blev tack vare det värvad till SSL och Jönköping 2012/13. Där stod hon för en bra debutsäsong och gjorde bland annat 12 mål. Men sedan försvann hon från innebandyn i fem år innan hon gjorde comeback i Svärtinge IBK i Dam2an 18/19.

- Ja precis. Jag avslutade tidigt i JIK för att resa och studera utomlands. När jag kom hem var det mycket annat som hände, och jag hade därför inte möjlighet att lägga den tid och kraft som det kostar att lira i SSL.

I dag väntar en tuff bortamatch mot Rönnby Västerås där Katrineholm kan gå för nytt klubbrekord med två vunna matcher i Allsvenskan på en säsong.

- Vi hann ju möta Rönnby innan säsongen tog slut förra året och då förlorade vi med uddamålet tror jag. Det är ett starkt lag, både fysiskt och tekniskt, så vi kommer behöva lyfta oss ännu mer för att få med poäng därifrån. 

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: