Dalen vann mot Helsingborg

Dalen vann trots uppryckning av Helsingborg

Matchen mellan Dalen och Helsingborg i Superligan SSL herr slutade 7-4 (4-0, 0-2, 3-2). Hemmalaget Dalen gjorde en riktigt stark första period och ledde med 4-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Helsingborg lyfte sig.

Dalen dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Emil Wiklund, ett mål av Daniel Sonidsson och ett mål av Anton Åkerlund. Helsingborg reducerade dock till både 4-1 och 4-2 genom Christoffer Andersson och Oscar Johansson, det sista med 2.23 kvar att spela i andra perioden. Dalen startade tredje perioden vassast. Laget gick upp till en 5-2-ledning. Men Helsingborg svarade och gjorde 5-3.

Därefter var det dock Dalen som avgjorde. Laget gjorde först 6-3 och sen kom också 7-3 med tre minuter kvar att spela genom Emil Wiklund på pass av Niclas Brohlin-Ljung. Helsingborg hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 7-4.

Dalens Emil Wiklund gjorde tre mål.

Helsingborg har startat svagt och har bara tre poäng efter tre spelade matcher. Dalen har nio poäng.

Dalen tar sig an Sirius i nästa match hemma söndag 10 oktober 18.00. Helsingborg möter Kalmarsund borta lördag 9 oktober 16.00.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping