Visby IBK förlorade mot AIK

AIK gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Visby IBK

Hemmalaget Visby IBK var fortfarande med i matchen mot AIK inför tredje perioden. Men där fick AIK rejäl utdelning. Till slut blev det hela 3-8 (0-2, 1-1, 2-5) i matchen i Allsvenskan norra herr.

I början av matchen var AIK starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Filip Wiklund och Jonas Rosén. Efter 2.21 ökade AIK på till 0-3 genom Markus Eriksson.

Visby IBK reducerade dock till 1-3 genom Oscar Magnusson efter 11.18 i andra perioden. 2.10 in i tredje perioden reducerade Visby IBK på nytt genom Robin Markström framspelad av Albin Lundell.

5.43 in i perioden slog AIK:s Kim Guilotte till på pass av Jonas Rosén och ökade ledningen för AIK.

Efter 10.09 slog Carl Andersson till framspelad av Kevin Lieback Asp och ökade ledningen för AIK.

Efter 12.14 nätade AIK:s Filip Wiklund ännu en gång på pass av Jesper Andersson och ökade ledningen för AIK.

15.58 in i perioden nätade Visby IBK:s Wilmer Viinamäki framspelad av Gustav Johansson och reducerade åt Visby IBK. Men mer än så orkade Visby IBK inte med.

Efter 16.08 fick Emil Mattsson in pucken på pass av Anton Österlund och ökade ledningen för AIK.

17.52 in i perioden slog AIK:s Kim Guilotte till på nytt framspelad av Emil Mattsson och ökade ledningen för AIK. 3-8-målet blev matchens sista.

Visby IBK ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan AIK ligger på tredje plats.

På lördag 9 oktober 13.00 spelar Visby IBK borta mot Bele Barkarby, och AIK hemma mot Onyx.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK