Västerås Rönnby vann mot Karlstad IBF

Västerås Rönnby avgjorde i förlängningen mot Karlstad IBF

Matchen mellan hemmalaget Västerås Rönnby och gästande Karlstad IBF i Superligan SSL dam var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 6-5 (2-3, 1-1, 2-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara 25 sekunder kvar i förlängningen blev Ellen Hansson som satte det avgörande målet.

Karlstad IBF började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.04 slog Alexandra Terner till på pass av Frida Swahn.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 4.28 gjorde Linnéa Wallgren mål.

Efter 10.09 i första perioden slog Elin Björkman till, och reducerade åt Västerås Rönnby.

Laget kvitterade till 2-2 efter 15.15, genom Wilma Johansson på pass av Mira Wickman.

Karlstad IBF tog ledningen på nytt efter 16.36, genom Nathalia Vikström framspelad av Felicia Nordh.

Västerås Rönnbys Kajsa Johansson gjorde 3-3 efter 9.06 i andra perioden på pass av Mira Wickman.

Efter 10.47 nätade Linnéa Wallgren på nytt, framspelad av Rebecca Heed Arvidsson och gav Karlstad IBF ledningen.

8.41 in i tredje perioden nätade Västerås Rönnbys Mira Wickman på pass av Ellen Rännar och kvitterade för Västerås Rönnby.

Efter 11.55 nätade Mira Wickman ännu en gång på pass av Wilma Johansson och gav Västerås Rönnby ledningen.

Karlstad IBF kvitterade till 5-5 med 1.18 kvar att spela genom Mathilda Jansson på pass av Alexandra Terner.

I förlängningen tog det 4.35 innan Västerås Rönnby avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Ellen Hansson, framspelad av Wilma Johansson.

Snackisen var att Västerås Rönnbys Mira Wickman stod för fyra poäng, varav två mål och Wilma Johansson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Västerås Rönnby har nu fem poäng och Karlstad IBF har sex poäng när båda lagen har spelat tre matcher.

I nästa match, söndag 3 oktober, har Västerås Rönnby Nacka Wallenstam borta i Ormingehallen 15.00, medan Karlstad IBF spelar hemma mot Jönköping 14.30.

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Målfest för Rönnby IBK hemma mot IBK Lund Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad