Dalen vann mot Umeå Västra

Storseger för Dalen hemma mot Umeå Västra

Dalen hade en riktig målfest när man besegrade Umeå Västra hemma i Umeå Energi Arena Vatten i Allsvenskan norra dam. Dalen vann med hela 14-2 (6-1, 5-0, 3-1).

Dalen dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.07 genom Yui Takahashi innan Umeå Västra kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Dalen och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 6-1. I andra perioden var Dalen starkast och gick från 6-1 till 11-1 genom två mål av Yui Takahashi, ett mål av Victoria Ström, ett mål av Alva Nybjörk och ett mål av Lina Nyby. Det var bara början för Dalen. Dalen stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 11-1 till 14-1.

Alva Åsberg reducerade förvisso, men närmare än 14-2 kom inte Umeå Västra. Dalen tog därmed en stabil seger.

Dalens Hanna Kristoffersson stod för sex poäng, varav två mål, Yui Takahashi gjorde fyra mål och spelade dessutom fram till ett mål, Victoria Ström gjorde två mål och totalt fyra poäng, Alva Nybjörk gjorde två mål och totalt tre poäng och Emma Sarkkinen gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Umeå Västra har haft en tuff start på serien och har bara ett poäng efter tre spelade matcher. Dalen har nio poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 10 oktober. Då möter Dalen Örnsköldsvik IB i Umeå Energi Arena 15.00. Umeå Västra tar sig an IBK Luleå borta 16.00.

Matchrapporter: Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen Målfest när IBK Dalen krossade Umeå City i Umeå Energi Arena Vatten Hanna Kristoffersson i målform när IBK Dalen vann mot IBF Dalen