Jönköping förlorade mot Endre

Endre gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Jönköping

Hemmalaget Jönköping var fortfarande med i matchen mot Endre inför tredje perioden. Men där fick Endre rejäl utdelning. Till slut blev det hela 2-8 (1-1, 1-2, 0-5) i matchen i Superligan SSL dam.

Första perioden var jämn. Endre inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Ellen Bäckstedt efter bara 23 sekunder, men Jönköping kvitterade genom Moa Schönning efter 7.40. Endre gjorde 1-2, åter igen genom Ellen Bäckstedt efter 6.20 i andra perioden.

Jönköping kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Julia Adolfsson med 1.33 kvar att spela.

Endre tog ledningen med 2-3 genom Anna Jakobsson efter 19.04. I tredje perioden var Endre starkast och gick från 2-3 till 2-8 genom tre mål av Elin Roos, ett mål av Terese Ahlqvist och ett mål av Isabelle Gerig och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 3.03 kvar att spela.

Jönköping har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter tre spelade matcher. Endre har nio poäng.

Söndag 3 oktober möter Jönköping Karlstad IBF borta 14.30 och Endre möter Lund Elit hemma 12.30.

Matchrapporter: Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad