Sirius-Thorengruppen 4-11
Michelle Wiki.
Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Stjärnan till sjukhus när Sirius föll stort

ANNONS

Dubbla smällar för Sirius i förlustmatchen mot Thorengruppen.

Efter att ha inlett serien starkt med två raka segrar, mot Falun och Lund, och blott två insläppta mål på lika många matcher, så ställdes Sirius mot en helt annan utmaning idag när mästarinnorna Thorengruppen kom på besök.

Sirius hamnade överraskande i toppen under förra säsongen och spetsade truppen rejält under sommaren, till den grad att de faktiskt började nämnas som ett av lagen som skulle utmana Thorengruppen. Dagens match visade dock något helt annat, även om det slutgiltiga resultatet, 11-4 till Thorengruppen, kanske inte speglade matchen helt och hållet.

- I första perioden tycker jag att vi är minst lika bra som dem, med skillnaden att de inte ens behöver vara i närheten för att göra mål. De är kliniska, det får man ge dem, att de är heta i målsituationerna, medan vi är lite sämre på det. Det går inte att blunda för. Vi gör ändå en av våra bättre perioder, ändå så står det 4-1 efter första, säger Sirius tränare Marko Palosaari till Innebandymagazinet efter matchen.

När andra perioden var slutspelad hade gästerna från Umeå gått upp i en 8-3-ledning, och redan då kändes matchen nästan avgjord.

- I andra får de utdelning igen och det blir lite hängande huvuden ett tag. Men vi ger aldrig upp utan försöker att slita, gör ett par kassar och känner att vi har vissa grejer som vi gör bra, men idag fick vi oss en läxa. Det är bara att lära sig.

Vad är det för läxa ni lärde er?

- Vi måste bli snabbare i bollbehandlingen. Så fort vi vänder ryggen till så är det larmklocka för dem att kliva på oss. Det visste vi från start. Vi gör det ett par gånger och de gör mål typ varje gång som vi gör det. Det är snabbare bollbehandling, våga stå upp och spela med blicken framåt istället för att vända ryggen till. Det är en grej. Sen måste vi bli hetare framför kassen och verkligen sätta våra chanser när vi får dem mot ett sånt här bra lag, men det gör vi inte idag. 

Är det frustrerande att de inte behöver så många lägen för att göra mål, samtidigt som ni får slita hårdare för att få in bollarna?

- Ja, så är det ju. De gör mål på allt. Sen har de bra lägen med, det ska man inte sticka under stolen med. Men så fort de kommer i ett farligt läge så är det ju en kasse. Vi har minst lika bra lägen i första perioden men det är skillnad på utdelningen, och det är något vi måste lära oss. Det är vassa spelare vi möter, det är världens bästa klubblag. 

Som om inte förlusten vore nog så drabbades Sirius av en tung skada när Michelle Wiki fick utgå i första perioden efter att ha fått en boll i ögat.

- Hon stod bredvid mig i båset. Jag tittar på spelet men hon tittar på spelaren som ska byta med henne, så hon tittar åt ett annat håll. Sen kommer en boll som styr uppifrån golvet rakt upp i ögat på henne, utan att hon ser nånting. Det var helt överraskande. 

Dessvärre skadades hon såpass att hon fick åka in till sjukhus, och när Innebandymagazinet pratade med Palosaari runt 21.30-tiden så var hon kvar.

- Det senaste jag hörde var att hon fortfarande var kvar på sjukhuset. Hon hade ingen bra syn än så länge, hon ligger inne fortfarande och undersöker. De har kallat på en specialist, säger Palosaari samtidigt som han understryker att han inte har all info.

Sirius nästa match spelas borta mot Malmö redan på söndag den 3 oktober. Thorengruppen möter Täby samma dag.

Uppdatering 21.44

Sirius sportchef Sara Orebrand ger besked om Michelle Wiki i en intervju med SportExpressen:

– Hon skrattar men har ont. Hon undrade om resultatet så det är ju positivt, säger hon och tillägger att Wiki inte kan se något med ena ögat.



Highlights: Malmö-Endre 6-7

Endre gick upp i serieledning efter sin andra raka trea – Malmö kvar på noll poäng.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Seger med 8-4 för Thorengruppen mot Endre Stort jubel när Thorengruppen säkrade seriesegern med vinst mot IBK Lund Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Svårstoppade Thorengruppen fortsätter vinna – 9-1 mot Täby

Den här artikeln handlar om: