Södra Allsvenskan
Foto: Anders Andersson
Allsvenskan södra

Nya uppgifter om Adam Collings time out

ANNONS

Två av tre bröderna Colling har tagit time out från Karlstad och nu cirkulerar det olika uppgifter om Adams Time Out.

Efter Karlstads första seriematch slog bomben ner att lagets stora stjärna Adam Colling, tar en time out på grund av familjeskäl. Han blev pappa tidigare i somras och hans samvete kom ikapp honom och han ville tillbringa mer tid med sonen uppgav han som anledning. 

Efter Karlstads andra seriematch så kastade även lillebror Jesper Colling in handduken och tog en time out och detta på grund av motivationsbrist enligt klubben. 

När det gäller Adams time out har Innebandymagazinet fått in uppgifter från flera olika håll under veckan som säger att det även är en konflikt med tränaren Peter Nordström som ligger bakom time outen. Enligt uppgifterna ska de båda inte dra jämnt och de ska ha rykt ihop ordentligt på träning flera gånger. Värmlands Folkblad har fått liknande uppgifter och de har pratat med Nordström om hans relation med Adam som han kommenterar så här:

– Absolut inga problem. Vi skiljer på det som händer på och utanför planen. Gruppen har satt regler, vad som är viktigt och vad vi ska följa. Och det som de tagit fram följer vi tränare stenhårt, vi kallar det för vår bibel, säger Nordström till tidningen och fortsätter:

– Där blir man tillrättavisad om man gör fel saker. Där gör vi inte skillnad på någon. Man måste ha två personligheter om man ska vara på elitnivå och tävla. Koppla på och förstå att vi bara är där för Karlstad IBF, för att nå utveckling och resultat. Sen blir det alltid diskussioner, så är det. Det lägger vi inte energi på.

Förra säsongen så var det fyra Colling-bröder i laget men William lämnade laget under silly season, Adam tog time out efter första matchen, Jesper efter andra och kvar finns nu bara Tom. Tom är den äldsta av bröderna och han har fått en riktigt bra start på säsongen där han ligger tvåa i den interna poängligan på fem poäng. Karlstad körde över Åstorp/Kvidinge i premiären och föll sedan mot Höllviken i en helt sjuk match som slutade 7-8 efter helt sanslösa sista fem minuterna som innehöll, ett boxplaymål, ett mål i 4 mot 4, två kvitteringar, en missad straff och ett avgörande mål med bara sekunder kvar. Kolla in höjdpunkterna från den matchen nedan. 

 



 

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: