Täby förlorade mot Nacka Wallenstam

Nacka Wallenstam avgjorde i förlängningen mot Täby

Matchen mellan hemmalaget Täby och gästande Nacka Wallenstam i Superligan SSL dam var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (2-1, 0-0, 1-2, 1-0). Cornelia Jansson blev matchhjälte för Nacka Wallenstam med sitt mål i förlängningen.

Gästande Nacka Wallenstam började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.58 slog Nadia Cattaneo till på pass av Cornelia Jansson.

Täby kvitterade till 1-1 efter 10.18, genom Julia Croneld framspelad av Lisa Carlsson.

Nacka Wallenstam tog ledningen på nytt efter 12.00, genom Cornelia Jansson på pass av Matilda Wester.

Andra perioden blev mållös. 3.20 in i tredje perioden nätade Täbys Julia Ulvhag på pass av Sofie Rissveds och kvitterade för Täby.

15.55 in i perioden slog Nacka Wallenstams Matilda Wester till framspelad av Charlotta Hjorth och gav Nacka Wallenstam ledningen.

Täby kvitterade till 3-3 med 17 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Julia Croneld framspelad av Anna Peterzén.

I förlängningen tog det 1.08 innan Nacka Wallenstam avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Cornelia Jansson, framspelad av Matilda Wester.

Snackisen var att Matilda Wester gjorde ett mål för Nacka Wallenstam och spelade dessutom fram till två mål och Cornelia Jansson stod för tre poäng, varav två mål.

För Täby gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Nacka Wallenstam är på tionde plats.

Söndag 3 oktober spelar Täby borta mot Thorengruppen 18.00 och Nacka Wallenstam mot Västerås Rönnby hemma 15.00 i Ormingehallen.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger