Foto: Tomas Brandt Wangel
Landslaget

Debutanten som vill sätta Landvetter på innebandykartan

ANNONS

17-åriga Ella Zetterstedt debuterar i U19-landslaget och är en av flera talanger som kommer från lilla Landvetter.

Tidigare idag släpptes truppen till U19-landslagets Euro Floorball Tour i oktober och Landvetterprodukten Ella Zetterstedt var en av de 22 uttagna spelarna.

- Det känns jätteroligt eftersom jag har haft det som en av mina målsättningar med min idrott. Det ger mig motivation att fortsätta jobba hårt för att utvecklas, säger Zetterstedt till Innebandymagazinet.

Omställningen från klubblaget blir inte lika stor som för många andra debutanter, i alla fall inte tröjmässigt sett då powerforwarden brukar spela i den blågula RIG Umeå-tröjan till vardags. Men rent spelmässigt blir det så klart annorlunda att möta andra landslag för första gången även om spelarna inte är obekanta.

- Jag ser fram emot att spela med de andra duktiga tjejerna i laget och det ska bli spännande att tävla mot de andra landslagen. Jag har tidigare spelat mot finska, schweiziska och tjeckiska lag så jag vet att de har många bra spelare men jag förväntar mig att vi visar vad vi kan och vinner våra matcher.

Varför tror du att just du har fått en av de åtråvärda platserna?

- Det är så nytt för mig att jag inte alls hunnit fundera på det. Jag vet att jag jobbar hårt varje dag med både min träning och med alla de saker runt om kring som mina tränare och landslagsledningen berättat för oss spelare att de vill se i en spelare i min ålder. Sen hoppas jag att de har sett att jag alltid ger allt för mitt lag och gör allt för att vinna varje match om det så är på träning eller i vanlig match.

Landvetter är en liten tätort med straxt över 9000 personer öster om Göteborg som för den stora allmänheten är känd för sin flygplats. Men nu är man även på väg att sätta samhällets innebandylag på kartan i innebandy-Sverige. Förutom Zetterstedt så är även Eline van Uum uttagen i truppen och Josefin Selén var med tidigare i somras på ett läger.  

- Vi har alltid haft en väldigt bra träning- och tävlingskultur i laget och vi har alltid kämpat för varandra i alla lägen. Sedan har våra tränare alltid utmanat och uppmuntrat oss till att utvecklas. Fast jag nu är på RIG så följer jag mitt gamla lag och ser hur mycket alla spelare som är i laget nu fortsätter att utvecklas. Jag tror och hoppas att det blir ännu fler tjejer från Landvetter som tar sig till både U19 och Landslaget de närmaste åren.

Den allsvenska säsongen har precis börjat och powerforwarden som för det mesta brukar göra mål har breddat sitt spel under första året på RIG och står nu på två assist efter två matcher. 

- Jag tycker att laget börjat riktigt bra men vi har endast hunnit med att spela två matcher och dem har haft väldigt olika matchbild. Det gör det svårt att utvärdera min egen insats men jag känner att jag har mycket kvar att ge.



Highlights: Thorengruppen-Warberg 13-3

En sanslös förstaperiod låg bakom Thorengruppens utklassning mot Warberg.

Den här artikeln handlar om: