#ibsilly
Alexander Johansson mot sitt tidigare lag Hagunda i vårens SSL-kval.
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Allsvenska spelaren vänder hem: "Bestämt mig för att trappa ner"

ANNONS

Alexander Johansson lämnar Warberg efter en och en halv säsong.

En bit in på säsongen 2019/20 lånades Alexander Johansson in till Warberg från Hagunda, under uppmärksammade former. Warberg låg då i SSL medan Hagunda spelade i Allsvenskan.

Det blev en omedelbar succé för göteborgaren, som gjorde fina åtta poäng på elva matcher i högstaligan. Det räckte dock inte för att rädda kvar hallänningarna i Superligan.

Förra säsongen blev det 23 poäng på 28 matcher, med kvalet (mot Lagan och Hagunda) inräknat. 

Den här säsongen har forwarden mestadels fått spela back, men han har inte synts till särskilt mycket på planen. Han fanns med i matchtruppen i premiären mot Lillån men fick inte spela något, och saknades helt mot Fagerhult Habo senast.

Nu kommer också beskedet att 31-åringen återvänder till Herr2an-laget Landvetter Wings, en klubb han gjort flera säsonger i tidigare (senaste var 2013/14).

- För att spela på den här nivån, men också i ett lag som Warberg så måste du känna att du har motivationen, tiden och glädjen. Jag har under en period känt att jag har tappat lite av dessa delar och av den anledningen bestämt mig för att trappa ner på min satsning för att ge utrymme för andra saker i livet som man missar varje vecka, säger han till Warbergs hemsida och fortsätter:

- Valet av att gå tillbaka, ”komma hem” till Landvetter Wings var något jag har tänkt göra någon gång innan jag lägger klubban på hyllan. En klubb jag har stor kärlek för och känner att jag vill och kan hjälpa till att utveckla. Jag vill tacka Warberg för tiden som blev och önskar er stort lycka till i framtiden!

Sportchef Kimmo Eskelinen:

- Det är såklart inte optimalt att tappa en spelare precis när säsongen har startat, men just nu tror vi att detta är den bästa lösningen för alla parter. Jag, Alexander och tränarstaben har haft en dialog senaste tiden och som det ser ut i truppen för tillfället så har vi svårt att erbjuda den roll som Alexander vill ha. Han är 31 år och har familj, så jag förstår att han vill ha speltid när han lägger så mycket tid på innebandyn. Han har jättefina egenskaper som innebandyspelare då han är snabb, irrationell och en mönsterbrytare, så jag är övertygad om att han kommer göra stor nytta i Landvetter och få känna glädje av att spela innebandy, vilket någonstans är det absolut viktigaste.



Highlights: Warberg-Fagerhult Habo 4-3 sd

Warberg tog andra raka segern i Allsvenskan

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: