Allsvenskan södra

Allsvenskans okrönta drömmålsmakare har gjort det igen

ANNONS

Lillåns Martin Rönnklint fortsätter göra drömmål på löpande band.

22-åriga Martin Rönnklint skapade mängder av rubriker förra säsongen när han levererade drömmål på löpande band ett tag. Han var överlägset den spelare som vi klippte ut mest enskilda mål med förra säsongen. 

Från ingenstans växte Rönnklint fram till en målgörare av rang förra säsongen när han skolades om från back till center och öste in 17 mål för Lillån. Innebandymagazinet pratade med Rönnklint förra säsongen och undrade vad som låg bakom hans plötsliga förvandling till poängmaskin.  

- Det är stenhård träning som ligger bakom. Jag blev petad i slutet av min första säsong i Allsvenskan och då bestämde jag mig att den spelaren vill jag inte vara någon mer gång, jag vill vara en ledande spelare. Efter det har jag i princip tränat varje dag och det har äntligen börjat att ge lite resultat, sa han då. 

Vi pratade också med honom om positionsbytet och att han nog kunde räkna med att fortsätta spela center efter poängsuccén.

- Ja det blir nog svårt att flytta ner mig igen, haha. Framförallt beror succén på att jag har ett helt annat självförtroende nu och att jag vågar göra det jag kan. När jag får upp farten och utmanar är det svårt att ta bollen för mig och då slutar det oftast med att jag gör min gubbe.

Rönnklints målfarlighet har konserverats över sommaren och på två matcher har han hittills gjort fyra mål för Lillån. Givetvis blev det ännu ett drömmål i helgen då han på egen hand gjorde mål i boxplay mot Malmö. Snipern berättade ju ovan om att det var svårt att ta bollen för honom när han fått upp farten och det var något som Malmöförsvararna blev varse om. Kolla in drömmålet i klippet ovan.  

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Revansch och tre poäng för Lillån IBK Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona

Den här artikeln handlar om: