SSL Dam
Foto: Per Wiklund och Tomas Brandt Wangel
Svenska Superligan

Förbundskaptenen tycker till om inledningen av SSL

ANNONS

Åsa Karlsson delar med sig av sina tankar av SSL-premiären och vilka spelare som varit heta.

Världens bästa innebandyliga, Svenska Superligan är igång och på damsidan har det spelats två omgångar så här långt. Innebandymagazinet har tagit ett snack med förbundskapten Åsa ”Kotten” Karlsson om vad hon tycker om inledningen av SSL.

- Säsongens har inletts lite som förväntat. Thorengruppen Pixbo och Sirius har plockat sina segrar och det har inte varit några direkta skrällar. Tittar man på förhandstipsen så var ju Jönköping rejält nederlagstippade, vad jag förstod. Men jag tycker att de har stått upp bra inledningsvis, säger förbundskaptenen till Innebandymagazinet.

Har du redan nu kunnat se några tendenser på vad vi kommer få se i världens bästa liga på damsidan?

- Jag tycker att damerna har fortsatt på den inslagna linjen med ett mer offensivt försvarsspel. Det har varit en tendens senaste säsongerna och det tycker jag att man sett inledningsvis att det är ett jobb som fortsätter.

Det är bara lite drygt två månader kvar till hemma-VM i Uppsala så förbundskaptenen har fullt upp med att kartlägga potentiella VM-spelare, så det blir väldigt mycket innebandy just nu både live ochvia webben.

- Jag har hunnit med att se fem matcher på plats men sedan tittar vi i staben på alla matcher på nätet också. Det blir väldigt mycket innebandy just nu, vi ser i princip allt som går att se.

Är det några spelare som imponerat på dig efter två omgångar, både svenska och utländska spelare?

- Det är ofrånkomligt att inte nämna Sofia Joelssons framfart i Thorengruppen och hennes samspel med Emelie Wibron men även Amanda Delgado Johansson har mer och mer hittat rätt i Sirius och bidragit både i spelet och med poäng, likaså Moa Gustafsson i Falun. Utländska spelare så är det svårt att blunda för systrarna Kauppis framfart och poängskörd, likaså Isabelle Gerig i Endre vilket sätter färg på Svenska Superligan.

Det är rekordmånga utländska spelare i damernas SSL denna säsong och att många av dem inlett så bra är förstås oroväckande för svensk del inför det stundande VM:et.

- Det är klart att det blir en utmaning för oss. Men det är bra att de är här och stärker upp SSL på samma gång och då får vi ju chansen att lära oss dem och möta dem oftare i vår hemmamiljö. Men det är viktigt att våra svenska spelare visar framfötterna, tar plats och visar vägen och älskar att vara matchvinnare. Att vara jagad är tufft och vi har tre stora utmanare (Finland, Tjeckien och Schweiz) som vill putta ner oss från tronen men vi kommer göra allt för att stå högst upp i Uppsala i december.

Med tanke på det måste det vara väldigt skönt för dig att se Sofia Joelssons och Emelie Wibrons framfart i Thorengruppen som du nämnde tidigare? (Duon har gjort 14 poäng på två matcher)

- Ja det är såklart både bra och superkul.

Är det några svenska spelare som du inte haft på radarn tidigare som du upptäckt och imponerats av de första två omgångarna?

- Det har gått lite för kort tid för att någon som vi inte har koll på ska ha hunnit sätta sin prägel på laget och serien och imponera. Självklart hoppas vi att det dyker upp flera spelare som gör avtryck men det brukar ta ett par omgångar till innan det utkristalliserar sig.


Med tanke på VM och trupputtagningen, hur stor del spelare det in vad spelarna presterar inledningsvis på SSL kontra vad de visat upp tidigare?

- Skulle säga att det är en kombination av de bägge som ligger till grund för vår uttagning då serien är precis i sin linda.

Avslutningsvis, hur skönt är det att säsong 2021/22 är igång?

- Det är fantastiskt skönt att serien är igång igen och framförallt är det skönt att publiken är tillbaka. Det blir en dimension till med inramningen på matcherna och det höjer spelet en nivå till. Så det är otroligt skönt att allt är igång igen och att allt är nästan som normalt.


Highlights: Thorengruppen-Warberg 13-3

En sanslös förstaperiod låg bakom Thorengruppens utklassning mot Warberg.

Den här artikeln handlar om: