Telge SIBK vann mot KAIS Mora

Telge SIBK avgjorde tät match mot KAIS Mora i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Telge SIBK och gästande KAIS Mora var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Telge SIBK och vann matchen i Allsvenskan östra dam med 3-2 (0-0, 2-2, 1-0).

– En svårspelad match där vi äger bollen i största delarna av 60 minuter, men har svårt att få in bollen bakom en stark försvarsmur och en vass målvakt. 38-17 i skottstatistik visar att det inte var snålt med lägen, men målen saknades. Trots det vänder vi ett underläge efter halva matchen, tar fram viljan och spetsen och smäller in våra tre kassar samtidigt som vi stänger igen hemåt. Tre nya poäng och ett magiskt bollrull tar vi med oss in i kommande vecka, kommenterade Telge SIBK:s lagledare Henrik Wemmer.

Ester Persson blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 3.36 i tredje perioden.

Det var andra raka segern för Telge SIBK, efter 13-1 mot Sirius i premiären.

Första perioden blev mållös. Det var först 2.17 in i andra perioden som KAIS Mora tog ledningen genom Alice Östling på pass av Emelie Kempendahl.

Efter 10.29 i andra perioden nätade Maja Schneider, framspelad av Lydia Pernling och ökade ledningen för KAIS Mora.

Telge SIBK:s Tova Ramberg gjorde 1-2 efter 11.05 på pass av Felicia Forsmark.

Efter 16.03 slog Wera Nygren till, framspelad av Fanny Sundgren och kvitterade för Telge SIBK.

3.36 in i tredje perioden slog Telge SIBK:s Ester Persson till på pass av Sarah Schoning och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

Söndag 3 oktober möter Telge SIBK Åkersberga IBF hemma 14.00 och KAIS Mora möter Tyresö Trollbäcken borta 16.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK