söndagens matcher
De tidigare SSL-lagen Fagerhult Habo och Skoghall deltar båda i två spännande drabbningar idag.
Foto: FBC Kalmarsund och Per Wiklund
Landet runt

Söndagens fem hetaste matcher

ANNONS

Här är matcherna du inte får missa under den sista söndagen i september..

13.00 Järfälla-Älvsjö, Herr1an  

I Älvsjö återfinns många profiler men man har också fått säga adjö till några av lagets nyckelspelare under sommaren. Andreas Rehn och Simon Lundin representerar numera Djurgården och för bara någon dag sedan så stod det klart att även Fredrik Bergman valt att lämna för SSL-laget. Nu är det upp till de kvarvarande stjärnorna att bära laget och man fick en bra start i premiären när man slog Rotebro.

Järfälla har gjort några fina värvningar, där namn som Anton Harsem och Nicklas Hedengran anslutit, men premiären slutade med suddenförlust mot Värmdö på bortaplan. I ett derby på hemmaplan mot Älvsjö så har man dock goda poängchanser, även om gästerna får klassas som favoriter.

13.00 Linköping-Jönköping, SSL herr  

Idag 13.00: Se Linköping-Jönköping på SportExpressen Play

Linköping vill nog glömma sin premiär mot Hagunda få fort som möjligt. Man vände visserligen 3-6-underläget till 7-6, men matchens två sista mål gjordes av Hagunda vilket gjorde att Linköping fick en mardrömsstart på säsongen. Räkna med en helt annan insats idag av David Gilleks mannar. Jönköping stod för en fin premiär mot Pixbo, framförallt i mittenakten som Emil Stille ansåg vara den bästa perioden man gjort under hans ledning. Man har vunnit de fyra senaste mötena mot Linköping och är verkligen inte chanslösa idag – inte minst om  firma Filip Björk/Simon Hult konserverat den fina form man visat upp hittills.  

16.00 Warberg-Fagerhult Habo, Allsvenskan herr  

Två lag som tippas slåss i toppen och som båda ligger på kvalplats efter första omgången. Warberg tog en fin bortaseger mot Lillån (8-4). Joel Birgersson och Isak Stöckel fortsatte producera poäng, som man gjort under sensommaren, och i målet så storspelade Adrian Kodelja. Även Fagerhult Habo vann sin premiär, detta med hela 13-6 mot fjolårets topplag Lerum. En imponerande seger även om man kanske inte bjöd på propaganda-innebandy över 60 minuter. Det blir också en intressant match i matchen mellan de båda tränarna, Johan Astbrant och Mikael Hill, som tillhör seriens mest meriterade.

16.00 Linköping IBK-Skoghall, Allsvenskan dam  

Möte mellan två lag som spelat i SSL för inte så länge sedan. I dagsläget får gästerna från Värmland anses ha större chanser till att återvända till finrummet. Man ledde serien när den stängdes i vintras, man har knappats försämrats under sommaren och i premiären så suddenslog man Lockerud Mariestad. Linköping har snuddat på topplaceringarna de senaste åren men har aldrig nått kvalet sedan man åkte ur SSL 2017/2018. Årets premiär slutade i moll då man förlorade med 6-1 mot Västra Mälardalen, och mot Skoghall kommer det bli tufft trots faktumet att matchen spelas på hemmaplan.

17.00 Karlstad-Höllviken, Allsvenskan herr  

Även detta är en match mellan två lag som vill slåss om topplaceringarna, och efter första omgångens resultat får Karlstad ses som favoriter. Värmlänningarna besegrade Åstorp/Kvidinge på bortaplan med 10-3, mycket tack vare stjärnvärvningarna Anton Vestlund och Sebastian Degeryds insatser – tillsammans svarade superdon för elva poäng. Nu kommer man till spel utan Adam Colling som valt att ta en paus, ett avbräck som hade varit gigantiskt förra säsongen men som nu inte är lika katastrofalt då det finns en helt annan uppbackning offensivt. Höllviken premiärförlust på hemmaplan mot Åby (4-3) var hela premiäromgångens mest chockerade resultat, och idag krävs det en toppeninsats för att man inte ska stå på noll poäng efter två matcher.


Highlights: Mullsjö-Kalmarsund 9-6

Säsongens mest underhållande match hittills spelades i Nyhemshallen där Mullsjö vann den svängiga tillställningen mot Kalmarsund.

Den här artikeln handlar om: