Foto: Marko Grönholm
Allsvenskan norra

Doldisvärvningen som leder poängligan

ANNONS

Billy Nilsson och Hampus Ahrén i all ära, men i premiären var det en annan spelare som klev fram och visa sin klass.

Årets silly season i den norra allsvenskan har varit galnare än på mycket länge. Aldrig förr har nog så många stjärnvärvningar gjorts till en säsong. Aktade SSL-stjärnor som Billy Nilsson och Hampus Ahrén har valt att ta ett kliv neråt i seriesystemet. Det är två superstjärnor sedan finns det en hel uppsjö med andra värvningar som gjorts från SSL.

Men efter premiäromgången förra helgen så var det en annan doldisvärvning som imponerade mest och som nu leder poängligan efter två gjorda mål och tre assists.  

-  Haha, tack så mycket. Poängmässigt så var den ju klart godkänt men har inte tränat på ett år så är inte helt nöjd med jobbet på mig själv, är förvånad att jag orkade spela hela matchen ens engång, säger Nicklas Gustafsson till Innebandymagazinet.

Efter att ha spelat tre säsonger i Herr1an med Älvsjö AIK och snittat 35 poäng per säsong så valde Gustafsson att flytta upp till Gävle för att söka lyckan i Allsvenskan. Efter fyra säsonger i Allsvenskan och ett snitt runt 30 poäng per match så valde 30-åringen att lägga klubban på hyllan förra säsongen.

- Det var lite saker som gjorde att jag helt enkelt tappade lusten att spela innebandy.

Vad var det som fick dig att plocka ner klubban igen?

- Gävle ringde i augusti och frågade så jag bestämde mig för att träffa tränaren och vi klickade bra direkt. Sen har både Tobias Söderberg och Billy Nilsson kommit tillbaka så då lockade det lite extra eftersom jag känner båda två sen innan.

I premiären såg Gävle länge ut att gå mot en säker trepoängare men något hände i tredje perioden med tio minuter kvar att spela. Då tappade Gävle en 5-2 ledning till 5-5 innan Gustafsson kunde avgöra i sudden.

- Det är ju tråkigt att tappa ledning såklart men jag skulle ljuga om jag sa att Strängnäs inte förtjänade en poäng denna match, det var en jämn och välspelad match med kanske lite premiärnerver på vissa spelare.

Du låg bakom alla målen förutom ett mot Strängnäs och ditt namn har inte nämnts när det diskuterats om seriens alla stjärnvärvningar. Däremot så är ju din kedjekamrat Billy Nilsson en av de allra största stjärnvärvningarna, men honom knäppte du rejält på näsan denna match. 

- Haha, till Billys försvar så kommer han från en liten skada och har inte tränat på någon vecka, men absolut blir det mer ytor för mig när allt fokus är på honom. Men vi tycker det är roligt att spela ihop och försöker ha så kul som möjligt.

Med tanke på din start och Billys potential, hur många poäng kan ni göra tillsammans?

- Har inga större förväntningar på oss poängmässigt men några mål kan vi nog skrapa ihop, haha.

Idag gör Gävle och allsvenskans bästa doldisvärvning hemmapremiär mot Salem, som också vann i sudden mot Bele Barkarby senast.  

- Salem är sen gammalt ett utav de jobbigaste lagen i serien att möta med deras man-man spel. De kommer med självförtroende efter en vinst mot gorillorna så det blir en tuff nöt att knäcka.


Se poängligaledarens alla poäng

Nicklas Gustafsson låg bakom fem av Gävles sex mål

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem

Den här artikeln handlar om: