Gävle GIK förlorade mot Salem

Dålig start sänkte Gävle GIK mot Salem

Gävle GIK gjorde en dålig första period hemma mot Salem i Allsvenskan norra herr, som redan efter första perioden ledde med 6-3. Gävle GIK arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 8-10 (3-6, 4-2, 1-2).

Salems tränare Jonny Lindström kommenterade matchen:

– En svängig match målmässigt där vi är extra nöjda att vi gör många mål. 2a perioden hade vi det lite jobbigt där Gävle går mycket mot mål o är väldigt effektiva i sina avslut. Skön vinst mot duktigt Gävle.

Salem tog därmed andra raka segern, efter 4-3 mot Bele Barkarby i premiären.

Salem började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.17 slog Adam Piehl till.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 4.50 gjorde André Lindman mål framspelad av Elvis Lyttegård.

Gävle GIK reducerade till 1-2 snabbt. Efter 5.45 slog Filip Lindberg till på pass av Nicklas Gustafsson.

Salem ökade ledningen till 1-3 efter 6.16, genom Niklas Ohlström framspelad av André Lindman.

Efter 13.38 i första perioden slog Filip Lindberg till åter igen, framspelad av Billy Nilsson och reducerade åt Gävle GIK.

Laget kvitterade till 3-3 efter 13.55, genom Arvid Hansson framspelad av Elvis Lyttegård.

Salem tog ledningen på nytt efter 16.20, genom Ludvig Johansson på pass av Ahmad Dakhallah.

Laget ökade också ledningen till 3-5 efter 16.45, genom Elvis Lyttegård.

Salem ökade ledningen till 3-6 efter 16.50, genom Ahmad Dakhallah framspelad av Niklas Ohlström.

Gävle GIK:s Viktor Karles-Karlsson gjorde 4-6 efter 5.07 i andra perioden på pass av Alex Neumann.

6.14 in i tredje perioden reducerade Gävle GIK:s Viktor Karles-Karlsson på nytt på pass av Anton Loklint.

Efter 8.52 slog Anton Loklint till, framspelad av Alexander Lind och kvitterade för Gävle GIK.

Alexander Lind gjorde dessutom 7-6 efter 11.29 framspelad av Anton Loklint.

Efter 18.32 nätade Ahmad Dakhallah ännu en gång, på pass av Gustav Lindström och kvitterade för Salem.

André Lindman gjorde dessutom på nytt mål, 7-8 efter 19.10.

Salem gjorde två mål och gick från 7-8 till 7-10. Målen punkterade matchen.

Billy Nilsson reducerade förvisso, men närmare än 8-10 kom inte Gävle GIK. Salem tog därmed en säker seger.

Gävle GIK:s Filip Lindberg stod för tre poäng, varav två mål.

Nästa motstånd för Gävle GIK är Nykvarn Ungdom. Salem tar sig an Hudik/Björkberg hemma. Båda matcherna spelas lördag 2 oktober 15.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem