Djurgården förlorade mot Dalen

Dalen slog Djurgården efter Anton Åkerlunds dubbel

Det blev Dalen som gick segrande ur mötet med Djurgården i Superligan SSL herr på bortaplan, med 8-4 (3-1, 3-2, 2-1).

Dalen tog därmed andra raka segern, efter 4-3 mot Storvreta i premiären.

Dalen dominerade första perioden. Laget inledde målskyttet efter 59 sekunder genom Anton Åkerlund, och gick upp till 0-2 innan Djurgården svarade.

I periodpausen hade Dalen ledningen med 1-3. Dalen stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-3 till 1-6 på bara 5.45.

Djurgården reducerade dock till både 2-6 och 3-6 genom Simon Lundin och Alexander Dahlberg, det sista med 2.13 kvar att spela. Dalen dominerade även i tredje perioden. Laget gick upp till 3-7 innan Djurgården reducerade.

Därefter kontrollerade dock Dalen spelet och till slut blev det en storseger, slutresultatet skrevs till 4-8.

Det här betyder att Djurgården ligger kvar på 14:e plats i tabellen.

Nästa motstånd för Djurgården är Växjö. Lagen möts söndag 3 oktober 16.00 i Eriksdalshallen. Dalen tar sig an Helsingborg hemma lördag 2 oktober 20.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC