Järfälla förlorade mot Älvsjö
Montage
Matchrapport

Älvsjö slog Järfälla efter Giovanni Palumbos dubbel

ANNONS

Det blev Älvsjö som gick segrande ur mötet med Järfälla i division 1 östra Svealand herr på bortaplan, med 6-3 (2-2, 2-1, 2-0).

Älvsjös assisterande tränare Göran Öberg om matchen:

– Vi startar tveksamt och är inte riktigt på tårna i den första perioden och kommer undan med 2-2 med blotta förskräckelsen. Trots att vi hade pratat om att få stopp på Nicklas Hedengran så får han göra två mål i första perioden och ett tredje i den andra innan han fick kliva av med en skada. Vi äter oss in i matchen och dominerar de två sista perioderna eftertryckligt och tar en rättvis seger. Noterbart är att vårt power play fortsätter att leverera 100 procentigt och även vårt BP, trots en utvisning i tredje perioden. Jag vill ge beröm till "Egget" i målet och hela förstafemman med Gunnarsson, Sundin, Ferraresi, Palumbo och "Ralle" Johansson som var mycket bra idag. Stort plus även till Daniel Gonzalez Palm som levererar på ett smart och skickligt sätt. Två segrar av två möjliga och vi ser nu fram emot nästa hemmamatch mot Björklinge om en vecka.

Älvsjö tog därmed andra raka segern, efter 10-4 mot Rotebro i premiären.

Järfälla startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 56 sekunder slog Nicklas Hedengran till på pass av Adam Christiansson.

Älvsjö kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.51 gjorde Daniel Gonzalez Palm mål framspelad av Niclas Pilati.

Järfälla tog ledningen på nytt efter 16.39, åter igen genom Nicklas Hedengran på pass av Anton Harsem.

Älvsjö kvitterade till 2-2 efter 17.37, genom Rasmus Johansson framspelad av Victor Ferraresi.

Efter 6.15 gjorde Älvsjö 2-3 genom Victor Ferraresi.

Järfälla kom tillbaka, och gjorde 3-3 genom Nicklas Hedengran efter 7.56 i andra perioden.

Älvsjö tog ledningen med 3-4 genom Giovanni Palumbo efter 10.01. Älvsjö startade tredje perioden bäst och gick från 3-4 till 3-6 genom mål av Niclas Pilati och Giovanni Palumbo och avgjorde matchen.

Järfällas Nicklas Hedengran gjorde tre mål.

Järfälla tar sig an Hammarby i nästa match borta lördag 2 oktober 14.00. Älvsjö möter Björklinge hemma söndag 3 oktober 17.30.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Visby klart för kval till Superligan Tung förlust för Älvsjö på bortaplan mot Järfälla Bele

Den här artikeln handlar om: