lördagens matcher
Ellen Svensson återvänder till Jönköping, och Nykvarn och AIK gör upp för andra gången på kort tid.
Foto: Bosse Grängsjö och RG-Foto
Landet runt

Lördagens fem hetaste matcher

ANNONS

Här är matcherna du inte får missa under lördagen.

Uppsala-derby, hemkomster för stjärnor och herrallsvenskt toppmöte är bara en bråkdel av vad som står på lördagens meny.

11.00 Borlänge-Falun Utveckling, Herr1an 

Det stundar ett daladerby när omgång två i Herr1an Mellersta inleds idag. Falun krossade Kumla i premiären med hela 15-5, där låg August Bergkvist bakom sex av målen. Bergkvist, som representerade Sverige i U19-VM nyligen, kommer säkert matchas en del i den här serien men frågan är om han snart inte är överkvalificerad? För Borlänges del blev det en snöplig uddamålsförlust mot Runsten i första omgången, där man tappade sin 5-3-ledning man hade med sig in i andra. I årets trupp återfinns bland annat Marcus Nalén och Pontus Höstman som båda representerade just dagens motståndare förra säsongen.

15.00 Nykvarn-AIK, Herrallsvenskan

Två av lagen som tippas slåss om topplaceringarna i Allsvenskan Norra. Jag vågar påstå att allt annat än en topp 2-placering för Nykvarn är för dåligt – den här truppen ska kunna springa hem serien om allting klaffar. AIK har gjort en väldigt lugn #ibsilly-sommar om man ska jämföra med Nykvarns dito, men Oskar Hagberg (från Linköping) kommer lyfta laget och de nya talangerna har sett spännande ut under sommaren. När lagen möttes på försäsongen slutade matchen 10-10 och det är också Nykvarn och AIK som gjorde flest mål i premiären (8 respektive 7), så visst vore en målfest på sin plats. 

16.00 Kalmarsund-Warberg, Damallsvenskan

En på förhand tippad ”toppen-mot-botten”-match, men anledningen till att matchen är het stavas Kalmarsund. Förhoppningen inom förenings var kanske att matchen skulle handla om stjärnvärvningarna Moa Tschöps och Matilda Sjödins debutmatch, men rubrikerna har handlat om något helt annat senaste veckan Man kommer från några stormiga dagar där både operativa sportchefen Alexander Brinkmann och assisterande tränaren Patric Thomsen lämnat föreningen, och frågan är hur mycket det har påverkat laget? Svaret får vi vid 18-tiden idag.

17.00 Jönköping-Falun, SSL Dam

Falun lyckades under sommaren förstöra inte bara ett lags Silly Season utan två. Man plockade en hel kedja från KAIS Mora samtidigt som man snodde Jönköpings stjärnduo Ellen Svensson och Moa Jakobsson. De två sistnämnda återvänder nu till bibelbältet för att möta sitt gamla lag för första gången. Räkna med att hemmalaget vill visa sina tidigare lagkamrater att de gjorde ett nerköp under sommaren! Jönköping stod också upp bra emot Västerås Rönnby i premiären och är långt ifrån chanslösa här. 

17.00 Storvreta-Hagunda, SSL Herr

Inte Sveriges hetaste derby, för någon större rivalitet har inte byggts upp då man spelat i så skilda serier. Istället är matchen intressant ur andra aspekter: Hagunda kommer till matchen med stort självförtroende efter den överraskande premiärsegern mot Linköping, medan storebror Storvreta har två raka förluster i ryggen (Dalen i SSL och Visby i cupen). Ska Hagunda besegra Storvreta någon gång så är det nu. Thomas Brottman var inne på Hagundas ”vi-mot-resten”-känsla som säkert spätts på efter alla sågningar laget har fått för sin Silly Season, och känslan kan nå kulmen när man dessutom möter Storvreta. Det här är väl som upplagt för en jätteskräll, eller?

Här hittar du alla dagens matcher

Den här artikeln handlar om: