Envall och kapten Halldén firar tre poäng mot Thorengruppen
Foto: Helmuth Subiabre
Superligan

Ikväll kan Warberg bli historiska i Umeå

ANNONS

Kan Warberg lyckas med något som inget annat SSL-lag gjort tidigare?

Idag 16.00: Se Thorengruppen-Warberg på SportExpressen Play

Warberg och Täby var sist ut i premiäromgången av damernas SSL förra helgen. Hallänningarna hade momentumet i matchen och ledde med både 2-0 och 3-2 men Täby lyckades kvittera med 17 sekunder kvar och sedan sno med sig bonuspoängen av bara farten i sudden.

- Synd att vi inte kunde ta med oss tre poäng, vi hade verkligen det i våra egna händer. Men tycker verkligen vi får ut saker vi inte riktigt fått ut under försäsongsmatcherna vilken var skönt att se. Tycker vi visar att det ni skrivit om oss i tidigare artiklar kanske inte är så självklart som ni tror ändå, säger Warbergsstjärnan Andrea Envall till Innebandymagazinet.

Det Envall syftar på inte stämmer är att under vår SSL-kickoff utmanade vi alla lagen med ett påstående och vårt påstående till Warberg var att de skulle åka ut med buller och bång i år efter ett par tunga spelarförluster under silly som inte ersatts.

- Vi har tappat tre startspelare från förra säsongen, absolut duktiga och viktiga spelare, men spelare kommer och går, vi jobbar och utvecklas som ett kollektiv så jag utgår ifrån att vi är minst lika bra som förra säsongen.

Idag väntar värsta tänkbara motstånd i form av svenska mästarna på bortaplan uppe i Umeå.

- Vi går in med samma inställning som senaste matchen, att vinna. Vi kan bara göra vårt bästa och inte påverka vilka som står på andra sidan. Så det ska bli kul, en liten tripp till Umeå är aldrig fel.

Värsta tänkbara motstånd syftar på att Thorengruppen är svenska mästare och har bara förlorat två matcher på ordinarie tid i Svenska Superligan. Men för Warberg kanske det inte är svårast tänkbara motstånd eftersom de var ett av lagen som tog tre poäng av Thorengruppen förra säsongen. Dessutom saknade man sin superstjärna Envall då.  

Jag hade haft Corona och bara gjort två halva träningar innan den matchen så jag stod vi sidan, jag stod och ropade och hejade och var extremt nervös under hela matchen. Det jag kommer ihåg var väl hjärtat vi spelade med och hur alla gick in med rätt inställning och såklart lyckan efteråt. Och för att göra det en gång till krävs det antagligen det vi gjorde då och plus lite till.

På sina fyra säsonger i SSL med Warberg har Envall gjort mellan 30 och 36 poäng varje säsong. Så frågan är hur många hon gör i år? Kan hon komma upp i ett nytt tiotal måtro? 

- Haha, får väl gissa på runt 30 poäng i år med då, verkar ju vara något med mig och den siffran.

Avslutningsvis lite extra bränsle till Warberg, skulle de vinna idag mot Thorengruppen blir de det första laget genom tiderna som tagit två trepoängare mot Thorengruppen i SSL. 


Highlights: Warberg-Täby 3-4 SD

Täby kvitterade med 17 sekunder kvar och tog extrapoängen. ✔ Matchfakta

Matchrapporter: Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: