Thorengruppen förlorade mot Falun

Falun vann trots uppryckning av Thorengruppen

Matchen mellan Thorengruppen och Falun i Superligan SSL herr slutade 5-8 (0-4, 2-1, 3-3). Bortalaget Falun gjorde en riktigt stark första period och ledde med 4-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Thorengruppen lyfte sig.

Falun tog därmed andra raka segern, efter 12-6 mot Helsingborg i premiären.

Falun dominerade första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Alexander Galante Carlström och två mål av Malte Lundmark. Falun ökade ledningen till 0-5 genom Emil Johansson efter 6.16 i andra perioden

Thorengruppen reducerade dock till både 1-5 och 2-5 genom Axel Hjälm och Hampus Öhgren, det sista med 2.22 kvar att spela. Thorengruppen reducerade och kvitterade till 5-5 i tredje perioden. Det sista målet kom med 1.06 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Thorengruppen.

Falun stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 5-5 till 5-8 på bara 0.25. Falun tog därmed en klar seger.

Söndag 3 oktober 15.00 spelar Thorengruppen hemma mot Hagunda. Falun möter Pixbo Wallenstam hemma i Guide Arena lördag 2 oktober 16.00.

Matchrapporter: IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun Pixbo fick en drömstart – vann efter förlängningsdrama