Alingsås förlorade mot Lockerud/Mariestad

Dålig start sänkte Alingsås mot Lockerud/Mariestad

Alingsås tappade tidigt greppet hemma mot Lockerud/Mariestad i division 1 västra herr, som redan efter första perioden ledde med 4-1. Alingsås arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 8-10 (1-4, 5-4, 2-2).

Lockerud/Mariestads tränare Johan Libäck tyckte så här om matchen:

– Skönt med tre poäng trots att vi inte riktigt kommer upp i nivå idag. Stundtals i matchen är vi väldigt bra men vi slarvar lite för mycket. Men som sagt, skönt med vinst trots att vi kan mycket bättre spelmässigt.

Det var andra raka för Lockerud/Mariestad, efter 7-5-segern mot Fristad i premiären.

Alingsås reducerade dock till både 2-4 och 3-4 genom Simon Johansson och Alexander Jonsson tidigt i andra perioden och gav visst liv till matchen igen.

Efter 8.41 gjorde Lockerud/Mariestad 3-5 genom Alexander Lindahl.

Alingsås gjorde 4-5 genom Simon Johansson efter 9.04.

Lockerud/Mariestad tog ledningen med 4-6 genom Johan Ödmar efter 10.43.

Alingsås gjorde 5-6 genom Kevin Keijsner efter 14.59.

Lockerud/Mariestad gjorde 5-7 genom Jacob Olofsson efter 15.29 och tog ett rejält grepp om matchen.

Alingsås gjorde 6-7 genom Mattias Ögren efter 19.51.

Lockerud/Mariestad tog ledningen med 6-8, på nytt genom Alexander Lindahl efter 19.59. Lockerud/Mariestad gjorde två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 6-8 till 6-10, vilket avgjorde matchen.

Melvin Korpås och Alexander Jonsson reducerade förvisso, men närmare än 8-10 kom inte Alingsås. Lockerud/Mariestad tog därmed en säker seger.

Noterbart är att Alingsås Simon Johansson stod för tre poäng, varav två mål.

Lördag 2 oktober spelar Alingsås borta mot Skoghall 16.00 och Lockerud/Mariestad mot Stenungsund hemma 15.00 i ICA-kvantum hallen.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Alingsås besegrade på hemmaplan av Träslövsläge Hannes Torgnysson matchhjälte när Pixbo vann mot Alingsås Kungälv säkrade hemmaseger mot Alingsås