Hälsinggården förlorade mot Surahammar

Surahammar avgjorde i förlängningen mot Hälsinggården

Matchen mellan hemmalaget Hälsinggården och gästande Surahammar i division 1 mellersta herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Surahammar avgöra till 6-5 (1-0, 3-2, 1-3, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Adam Berg som stod för det avgörande målet.

Det var första segern för Surahammar, efter 4-8 mot KAIS Mora i premiären.

Surahammar tog ledningen efter 13.00, genom Wilmer Parkatti på pass av Oscar Söderström. Efter 4.35 i andra perioden slog Joel Söderholm till, på pass av Emil Stenberg och kvitterade för Hälsinggården.

Surahammars Marcus Jonsson gjorde 1-2 efter 4.58.

Efter 9.34 nätade William Schlugi, framspelad av Marcus Jonsson och ökade ledningen för Surahammar.

Isak Söderberg gjorde dessutom 1-4 efter 15.14 på pass av Elias Söderberg.

Efter 18.11 nätade Tom Robertsson, framspelad av Linus Nilsson och reducerade åt Hälsinggården.

4.42 in i tredje perioden reducerade Hälsinggårdens Linus Nilsson på nytt på pass av Joel Söderholm.

5.47 in i perioden nätade Hälsinggårdens Mårten Milling på pass av Marcus Jadewall och kvitterade för Hälsinggården.

Efter 17.21 slog Erik Erickson till framspelad av Linus Erickson och gav Hälsinggården ledningen.

Surahammar kvitterade till 5-5 med 1.13 kvar att spela genom Adam Berg framspelad av Oscar Söderström.

I förlängningen tog det 2.55 innan Surahammar också avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Adam Berg, på pass av Wilmer Parkatti.

Nästa motstånd för Hälsinggården är Skälby. Lagen möts söndag 3 oktober 13.00 i Mälarenergi Arena (Västerås). Surahammar tar sig an Sandvikens AIK hemma lördag 2 oktober 13.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Berg hemma mot Surahammar Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala