Foto: Tomas Brandt Wangel, Per Wiklund och Bosse Grängsjö
Superligan

Spelarna som väntar på ett nytt kapitel i historieboken

ANNONS

Vi listar alla spelare som är på väg att nå en ny milstolpe under kommande säsong i damernas SSL.

Damernas SSL har kommit igång och vi har kommit fram till omgång två. En ny säsong betyder nya mål och nya rekord och milstolpar som ska sättas. Så vi tänkte ta en titt på vilka spelare som närmar sig någon form av milstolpe i närtid.

Men först en lite fingervisning vad som krävs för att bli nummer ett genom alla tider. Statistiken baseras på antal gjorda poäng i grundserien i högstaserien genom tiderna. 


Mest gjorda poäng: Anna Wijk: 770

Mest gjorda mål: Anna Jakobsson 450

Mest gjorda assist: Anna Wijk 495


Milstolpe antal gjorda poäng

Anna Jakobsson närmar sig med stormsteg att bli den tredje tjejen genom tiderna att göra 700 poäng. Just nu har hon gjort 682 poäng, så räkna med att hon kommer gå med i 700-klubben runt jul. 

Emelie Wibron kan ta upp jakten på Jakobsson och köra en intern kamp om vem av dem som kommer först till nästa hundratal. Thorengruppenstjärnan har nämligen också 18p kvar till nästa milstolpe som är 500p. Hur många som lyckats göra 500 poäng? Det är en exklusiv skara på 7 spelare. 

Siriusstjärnan Sara Attermo står för närvarande på 278p och har sålunda 22 poäng kvar till 300.

Sedan kommer ett helt koppel av spelare som snart skriver in sig i 200-klubben:

Moa Gustafsson (197)
Emma Lundmark (194)
Linnéa Wallgren (192)
Jessika Eriksson (191)
Julia Croneld (182)
Elin Björkman (180)
Adina Augustsson (178)

Milstolpe antal gjorda mål

Även här har Emelie Wibron chansen att skriva in sig i historieboken då hon har 28 mål kvar upp till 300 gjorda mål. Något som bara fyra spelare lyckats med tidigare. Det är sällan som Thorenstjärnan gör under 30 mål på en säsong så hon borde lyckas nå detta innan årets slutspel drar igång.  

En som får kämpa för att nå 200 mål är Sara Attermo. Senaste tre säsongerna har hon snittat 14 mål per säsong men två säsonger i karriären har hon gjort mer än 24 mål, vilket också är vad som krävs för att nå nästa milstolpe. 

Någon som är ännu längre ifrån att nå 200 mål är Sofia Joelsson, hon har gjort 161 mål och har sålunda 39 mål kvar att göra. Men undertecknad har ju påstått att hon ska slå målrekordet(60) denna säsong och bör således nämnas här. 

Milstolpe antal gjorda assist

Här kommer Thorenstjärnan Cornelia Fjellstedt nå 200 gjorda assist så fort hon kommer tillbaka från sin skada. Just nu står hon på 195. Man kan kanske tycka att 200 assist inte är så mycket under en karriär men faktum är att det bara är 11 spelare som lyckats med den bedriften.

En spelare som får en tuff utmaning att nå 200 assist denna säsong är Malmös Ellen Rasmussen, Hon har 35 ass kvar till milstolpen men hennes PB på en säsong är 42 st så kapaciteten finns även om hon bara gjorde 27 ifjol. 


Avslutningsvis så måste vi uppmärksamma en grymt rolig intern kamp och den står mellan Thorenstjärnorna Veera Kauppi och Sofia Joelsson. Kauppi har sagt att hon ska attackera rekordet på mest gjorda poäng på en säsong som hon själv har på 93 poäng. Men inte nog med det hon ska försöka nå drömgränsen 100 poäng på en säsong också. Undertecknad har sagt att hon definitivt kan nå den drömgränsen men jag tror att Sofia Joelsson kommer vinna poängligan. Kanske kan de båda stjärnorna sporra varandra till stordåd då de spelar i varsin formation som öser in poäng. Efter första omgången toppar de båda poängligan på fyra poäng vardera och ska de nå drömgränsen måste de snitta 3,85 poäng per match, så just nu ligger de i fas. Men för att spä på den interna kampen lite mer och ge dem lite mer tändvätska mot varandra så ligger just nu båda spelarna på 243 poäng totalt i Superligan. Snacka om en härlig kamp att följa denna säsong.    

 


Highlights: KAIS Mora-Thorengruppen 5-10

Veera Kauppis kanonstart mot 100 poäng: 1 mål och 3 assists i premiären.

Den här artikeln handlar om: