vm 2021
Josefine Hedelind och Mona Franzon är ett av två svenska domarpar i VM.
Foto: Per Wiklund
Domare

Klart: De får döma årets senior-VM

ANNONS

Sju domarpar har blivit utsedda till att döma årets VM för damer och herrar.

Den 27 november till 5 december avgörs det 13:e världsmästerskapet för damer, och den här gången är det Sverige och närmare bestämt Uppsala som står värd för turneringen. Det är första gången sedan 2009 ett Dam-VM spelas i Sverige. 

Nu har det Internationella Innebandyförbundet IFF presenterat vilka sju domare som får äran att döma mästerskapets matcher, och inte mindre än två av de paren kommer från Sverige. 

Mona Franzon och Josefine Hedelind fanns med redan i VM 2019 och får nu en ny chans. Det andra svenska paret som dömer är Jörgen Andersson och Olle Eliasson.



Olle Eliasson och Jörgen Andersson


Josefine Hedelind och Mona Franzon

Samtidigt som Dam-VM avslutas så inleds herrarnas mästerskap, även detta är det 13:e i ordningen och spelas i Finlands huvudstad Helsingfors.

De svenska representanterna i herrmästerskapet blir de rutinerade paren Thomas Andersson och Rickard Wissman samt Glenn Boström och Håkan Söderman.

- Att få representera svensk domarkår i ett VM är en ära. I december är de dags att få göra detta i mitt femte VM. Vi syns i Finland, skriver Håkan Söderman på sin Facebook.



Thomas Andersson och Richard Wissman

Glenn Boström och Håkan Söderman


Highlights: Kalmarsund-Team Thorengruppen 5-6 SD

Skrällen! Se supervändningen, trots ett felaktigt bortdömt mål.

Den här artikeln handlar om: