#ibsilly
Philip Axelsson.
Foto: Richard Axell, mullsjoais.se
SSL

Mullsjö värvar målvakt från Herr1an

ANNONS

Philip Axelsson lämnar Hovslätt för spel i Mullsjö – men kommer finnas kvar i sin tidigare klubb.

När Innebandymagazinet betygsatte samtliga spelare i Herr1an i lördags var Philip Axelsson en av tre spelare i Hovslätt som fick maximala 5 av 5 i betyg. 20-åringens fina insatser i målet har inte gått större klubbar förbi – han fick chansen i Fagerhult Habo vid flertalet matcher förra säsongen, under onsdagen presenterades han som ny värvning till Mullsjö.

­– En stor målvakt med en stor framtid. Vi är väldigt glada att sakta kunna matcha in Philip under kommande säsong då vi tror att det är en framtida toppmålvakt, säger sportchefen Jesper Axell i ett pressmeddelande.

Axelsson kommer ursprungligen från Oskarshamn där han har Craftstaden som moderklubb. På meritlistan finns ett USM-guld samt landskamper med Sveriges U19-landslag. Han kommer nu att konkurrera med Simon Lööf och Jonathan Larsson om startplatsen i Mullsjös mål.

Kontraktet är skrivet på tre år och planen är att han främst kommer matchas i Hovslätt under säsongen

– Mullsjö har lagt upp en bra plan för mig och hur jag ska kunna växa in i SSL och bli en bra SSL-målvakt. Nu i början hoppas jag kunna lära mycket av Lööf och Jonte men också få bra träningar med MAIS, samtidigt som jag ska få matcher i Hovslätt, säger Axelsson.

– Jag vill så klart bli en av de bästa målvakterna i ligan på sikt och en målvakt som vinner matcher åt sitt lag. Sen är det självklart också en dröm att få representera Sverige på seniornivå.



Highlights: Växjö-Mullsjö 6-5

Mullsjö trodde att de hade kvitterat i slutsekunderna - då blåste domaren för frislag för Växjö som kom undan med en uddamålsseger.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Hovslätt klar seriesegrare efter seger

Den här artikeln handlar om: