svenska cupen
Både Visby och Falun spelar ikväll.
Foto: Magnus C Lydahl och Per Wiklund
Svenska Cupen

Kvartsfinalerna inleds i Svenska Cupen

ANNONS

Två matcher spelas i herrarnas Svenska Cupen under onsdagskvällen.

Ikväll startar nästa runda i Svenska Cupen för herrar, och vi har tagit oss fram till kvartsfinalerna. Dagens matcher är Dalen mot Falun samt Visby mot Sirius, och imorgon spelar Helsingborg och Växjö samt Pixbo Wallenstam och Mullsjö.

18.30 Dalen-Falun  

Dalen verkar vara lite av en mardrömsmotståndare för topplagen i Superligan. Storvreta har haft svårt att besegra Umeå-laget de senaste åren och samma gäller även Falun, som inte tog en enda poäng mot Dalen förra säsongen. 

Hur mycket av traditionens makt som spelar in ikväll återstår att se, för Falun kommer gå in som knappa favoriter oavsett hur det har sett ut tidigare. Av de få tävlingsmatcher som spelats den här säsongen så har det varit svårt att hitta anmärkningar på det "nya" Falun – Nicklas Hedstål har hittills fått en bekväm start i sin färska roll som tränare för de svenska mästarna.

Dalen öppnade säsongen lite knackigt med ett par jobbiga förluster mot Thorengruppen, men man slog till slut ut sina rivaler i cupen och inledde Superligan på ett strålande sett när Storvreta besegrades.  

19.00 Visby-Sirius

Den stora charmen med cup-spel är givetvis de stora skrällarna, när lag från lägre divisioner slår ut jättar i högstaligan. Hittills har vi bara fått se ett avancemang som kan läggas in i den kategorin, och det var Visbys högst sensationella vinst i dubbelmötet mot Storvreta.

Gotlänningarna förlorade första matchen men vann returen i Uppsala efter ordinarie tid, vilket ledde till förlängning. Där kunde Gustav Johansson skjuta hem segern vilket innebar avancemang till kvarten mot Sirius. Visby har hunnit spela en match sedan dess, och det var allsvenska premiären där man bortaslog Sätra efter förlängning.

Sirius inledde SSL-säsongen på bästa sätt när man vann klart över Djurgården, och visst går man in som favoriter mot Visby trots gotlänningarnas bravader i åttondelsfinalen. En stor del av Sirius poängskörd förra säsongen kom mot lag på nedre halvan och man presterar oftast bättre mot på pappret sämre lag, så Visby kommer få kämpa hårt för en ny skräll. 

Poängligan inför kvartsfinalerna

Alla har spelat fyra matcher

1. Alexander Galante Carlström, Falun, 14 (11+3)

2. Markus Jovic, Visby, 12 (10+2)

3. Christoffer Andersson, Helsingborg, 12 (5+7)

4. Rasmus Enström, Falun, 12 (5+7)

5. William Almlöf, Linköping, 11 (9+2)

6. Wilmer Viinamäki, Visby, 11 (6+5)

7. Felix Abrahamsson, Hagunda, 11 (6+5)

8. Filip Eriksson, Storvreta, 11 (4+7)

9. Jesper Lindström, Kalmarsund, 11 (4+7)

10. Gustav Fritzell, Pixbo, 10 (7+3)


Highlights: Falun-Helsingborg 12-6

Missa inte Victor Wettergrens läckra straffmål!

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2

Den här artikeln handlar om: