djurgården-dalen
Djurgården tvingas byta spelplats.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Djurgårdens hemmapremiär flyttas

ANNONS

Nykomlingarna får spela sin historiska SSL-match i Tyresö.

På söndag spelar Djurgårdens herrar för första gången någonsin en SSL-match på hemmaplan. Premiären i Superligan slutade med förlust mot Sirius borta (7-3) och nu jagar man revansch när Dalen kommer till Stockholm.

Däremot får SSL-debuten i ordinarie hemma-arenan Eriksdalshallen vänta, då det kommer anordnas en stor fäktningstävling under hela helgen där. Istället får man söka sig sydöst – matchen kommer istället att spelas i Tyresöhallen.

Restriktionerna finns fortfarande kvar vilket gör att publiktaket landar på 300 personer i hemmapremiären. Den 3 oktober möter man Växjö hemma och då ska samtliga publikspärrar vara borta, vilket gör att samtliga åskådare är välkomna. 

Mikael Öhman, som tränade Djurgården förra säsongen, har tidigare pratat om hallproblematiken i en intervju med Innebandymagazinet:

- Vi har en enda hall i Stockholm, i själva kärnan och innanför tullarna och det är Eriksdalshallen. Just ni så slåss vi där med Hammarby Handboll som gått upp i högsta serien samt Hammarby Futsal som vann SM-guld. Ska vi åka till Solna, Huddinge, Nacka eller Täby kommun…det går inte. Folk tror att vi bara snackar goja men det är en jävla utmaning. 

- Det finns inga halltider. Just nu byggs det bara padelhallar till höger och vänster, det inte är inte en jävel som bryr sig om innebandy. Men kommer man till Göteborg eller någon annanstans så byggs det nya och egna hallar. Det är fantastisk, vilka förmåner man har. Vi har det jävligt tufft i Stockholm, det är ingen skröna. Vi kämpar emot det och sponsorer. Det är några fler i huvudstaden som slåss om sponsorer här, vi har inte bara ett hockeylag – här har vi hur mycket som helst av allting. 

- Nu har vi blivit av med en del träningstider i det här slutspelet på grund av att Hammarby Futsal spelat semifinal, då ryker våra träningstider då deras match är viktigare. I handbollen så spelades det en sista slutspelsmatch så råk våran tid, TV4 ska dit och filma och då är det bara för oss att flytta på oss. Då får vi ingen annan hall till godo, vi får leta själva istället och knuffa bort något juniorlag nånstans. 

- Det är en otrolig utmaning. Vi får väl lämna Stockholm och åka till Solna och bli som lilla AIK. Det är en egen kommun med egen hall, men det är inte så lätt att bara byta kommun hursomhelst helst. Fornudden gjorde det en gång i tiden men det vart ju inte bättre till slut ändå. 

Djurgården som idrottsförening har också en stor supporterbas men man har inte lyckats dra någon storpublik till innebandymatcherna, Viktor Adolfsson, som är ordförande i supporterklubben Järnkaminerna, pratade om problematiken med Innebandymagazinet inför säsongen.

- Jag tror det mesta handlar om just pusslandet av tiden och hur schemat ser ut för de olika sporterna, och det är ju svårt för innebandysektionen att påverka. Men jag tror till exempel det vore bra att försöka synas mer på fotbollen och hockeyns matcher, kanske stå och snacka med folk bakom läktarna och sälja biljetter till en enskild match eller så, sa Adolfsson då i en intervju du kan läsa här.



Highlights: Sirius-Djurgården 7-3

Se alla mål från SSL-premiären.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: