Floda IBK kommer inte till spel i årets damallsvenska.
Foto: Floorball framed by AK
Landet runt

Alla lag som dragit sig ur Damallsvenskan och Herr1an

ANNONS

Nio lag har tvingats ta det tråkiga beskedet att dra sig ur seriespelet och istället fått börja om lägre ner.

Följande lag har valt/tvingats att dra sig ur Allsvenskan dam samt Herr1an inför säsongen 2021/22.

Allsvenskan

Floda IBK (Södra)  

Var nykomlingar i Allsvenskan under förra säsongen och låg på säker mark när serien stängdes, men fick inte ihop lagbygget till årets säsong. Kommer istället ta ny fart i division 3.

Kågedalens AIF (Norra)  

Skellefteå-laget skulle gå in i sin tredje raka allsvenska säsong men kommer inte kunna ställa upp för spel. Ett beslut som orsakade många tårar bland lagets spelare, men de goda nyheterna är att de ”bara” droppar ner en division – spel i Dam1an väntar nu.
 

Herr1an  

Lönsboda IBK (Södra)  

Fjolårsäsongens nykomlingar hade en jobbig sommar som inkluderade flera spelartapp, däribland legendaren Tobias Lindhe som avslutade spelarkarriären. Man fick också säga adjö till Felix Sjöberg och Albin Andersson som lämnade för allsvenska Lagan. Tvingas nu börja om i Herr4an.

Warberg IBF (Södra)  

Warberg som förening har lag i de flesta serier på både dam och herr, åtminstone på någorlunda hög nivå. Men tidigt i våras blev man ett mindre när Herr1an-laget drog sig ur. Precis som för många andra lag berodde det på spelarbrist och till den här säsongen så återfinnas man i Herr2an.

Rosersbergs IK (Östra)  

En förening som lyckats locka till sig flera stora namn de senaste åren, som Linus Jämtdal och Magnus ”Binge” Jäderlund. Orsakerna till avhoppet är komplicerade och innehåller en sammanslagning med Arlanda IBK och en dålig ekonomi – du kan läsa en utförlig beskrivning om händelseförloppet här
 

Sandareds IBS (Västra)  

Drog sig ur med drygt två veckor kvar till seriestart. Borås-laget tappade åtta spelare som valde att sluta på grund av "studier, tidsbrist och andra äventyr”. Var nykomlingar i fjolårets serie men tog inte en enda poäng på de fyra matcher man hann spela, och får nu börja om i Herr3an 2021/22. 

Wallviks IK (Norra)  

Ytterligare en nykomling 2020/21 som inte kommer till spel år två. Varför man dragit sig ur är svårt att veta, då man inte har någon uppdaterad nyhetskanal alls – varken hemsida eller sociala medier. Bara det är kanske ett tecken på varför man dragit sig ur?

Skellefteå IBK (Norra)  

Pandemin har orsakat många spelartapp runtom i landet, både gamla och unga har valt att lägga ner sina karriärer. Skellefteå är ett av lagen som drabbats vilket gör att man inte kan ställa upp med tillräckligt många spelare. Istället så väntar spel i Herr2an. Du kan läsa intervju med Skellefteås ordförande om beslutet här.

Örnsköldsviks IBK (Norra)  

Här skulle vi nästan kunna klippa ut orden om Skellefteå och klistra in här, för det är pandemin och de spelartapp som den orsakat som är en av orsakerna till att man drar sig ur – i kombination med att man har för få juniorer att komplettera truppen med. Hade gjort fem raka säsonger i Herr1an inför i år men spelar framöver i Herr3an.
 


TV: Theo Erikssons blixtsnabba mål efter tekning

 

Petades från U19-landslagets VM-trupp - här visar 19-åringen att det kanske var fel.

 

Den här artikeln handlar om: