Runsten vann mot IBF Borlänge

Tuff match slutade med seger för Runsten mot IBF Borlänge

Det svängde i matchen i division 1 mellersta herr mellan Runsten och IBF Borlänge i Gavlehov Arena. Bortalaget IBF Borlänge hade ledningen i början av tredje perioden, med 5-3, men Runsten vände matchen och vann till slut med 6-5.

– Fantastiskt skönt att äntligen få vinna igen! Speciellt i premiären också. Vi har ju haft det lite tungt med skador och så vidare. Matchen var mycket upp och ner. Vi släpper in fyra raka mål och ridån gick ner... Men sedan pratade vi i pausen om att vi har chans att vinna bara vi kan se bortom det negativa och hitta tillbaks till vårt grundspel. Och sedan höjer vi oss, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Philip Mellquist stod för Runstens avgörande mål efter 57 minuter.

Gästande IBF Borlänge startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.42 slog Liam Pettersson till framspelad av Albin Högman.

Runsten kvitterade till 1-1 efter 15.36, genom Alex Schröder på pass av Viktor Wallin.

Laget tog också ledningen efter 16.49, genom Leo Brodin på pass av Love Ericsson.

Runsten tog ledningen med 3-1 genom Robin Mattsson efter 2.45 i andra perioden.

IBF Borlänge gjorde dock fyra raka mål och gick från underläge 3-1 till ledning med 3-5. Men Runsten vände matchen på nytt och gick från 3-5 till 6-5. Mellquists 6-5-mål kom med 2.55 kvar av matchen.

Snackisen var att Philip Mellquist gjorde två mål för Runsten och totalt fyra poäng och Alex Schröder stod för tre poäng, varav två mål.

När lagen möttes senast, 2016, slutade det med seger för Runsten med 13-3.

I nästa omgång har Runsten Kumla IBK borta i Kumlahallen, lördag 2 oktober 13.00. IBF Borlänge spelar hemma mot IBF Falun U lördag 25 september 11.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen