skandalmatchen i Herr1an
Herrettan

Anmälningar att vänta efter skandalmatchen

ANNONS

Efterspelet kring den stökiga Herr1an-matchen mellan Lockerud Mariestad och Fristad fortsätter.

Premiärmatchen i Herr1an Västra mellan Lockerud Mariestad och Fristad skakades av en situation som inträffade i mitten av andra perioden. Det blev tumult på mittplanen mellan spelare i båda lagen och bland annat fick Fristads Alexander McVey matchstraff 3 för ”brutal förseelse”. Även Lockeruds Andreas Blomqvist utvisas i 2 minuter hårt spel. I samband med detta hoppade även en person från Lockeruds organisation in på planen från läktaren och deltog i bråket. En spelare i Fristad skadades så allvarligt att matchen fick avbrytas i 15 minuter, uppger Mariestads-Tidningen.

Funktionären ska sedan ha avvisats från arenan. IBK Lockerud Mariestad har gått ut med ett officiellt uttalande angående händelsen:

”Här följer ett officiellt uttalande ifrån IBK Lockerud Mariestad angående den situation som inträffar vid dagens match, där en person ifrån läktaren springer in på planen och agerar våldsamt mot en motståndare. Personen i fråga avvisades ifrån arenan av klubbchefen direkt efter den uppstådda situationen.

IBK Lockerud Mariestad tar kraftigt avstånd ifrån personens beteende, och vi anser att det är ett oacceptabelt beteende att kliva in på planen mitt under match och äventyra en spelares hälsa.

Personen i fråga har blivit borttagen ifrån sin roll inom föreningen med omedelbar verkan. Situationen ska även diskuteras internt inom föreningen så fort som möjligt för att ge ytterligare påföljder på beteendet. 

Vi som förening ser allvarligt på det som hänt och vi kommer utifrån detta analysera hur vi kan öka säkerheten kring våra matcher.”


Nu rapporterar P4 Skaraborg att Fristad kommer att anmäla Lockerud Mariestad till förbundet. 

- Personen i fråga från publiken som springer in ser vi som högts oacceptabel såklart, säger Tobias Ragnarsson, assisterande sportchef i Fristad, till P4 Skaraborg och fortsätter:

- Vi har så gott som slutfört en skrivning och kommer skicka in en typ av protest till förbundet, där vi tydligt beskriver att vi står bakom våran spelare till 100 procent. Vi tycker att han straffas orimligt hårt och kommer bestrida den bestraffelsen som har utgetts.

Till P4 Skaraborg säger Ragnarsson också att en polisanmälning troligtvis kommer att göras mot Lockeruds ledare.

- Vi har inte tagit något beslut ännu, men mycket troligt så kommer vi gå vidare med det. 

Linda Noppa från Svensk Innebandys juridiska nämn, säger till Mariestadstidningen att det kan bli fråga om poängavdrag om Lockerud straffas, och att man i så fall kan dömas till att få spela utan publik. Samtidigt kan hon inte dra till minnes om liknande händelser förut.

- Så ovanligt är det. Det är inget som vi ens har identifierat som ett problem, säger Noppa.


Highlights: Dalen-Storvreta 4-3

✔ 41-årige Ketil Kronberg avgjorde ✔ Läckert mål av Stefansson

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Målfest när Partille krossade Fristad i Partillebohallen

Den här artikeln handlar om: