Foto: Marko Grönholm
Herrettan

Sundsvall fick en drömstart i jakten på en SSL-plats

ANNONS

Trots att han inte skulle spela innebandy denna säsong fanns ändå den fd SSL-stjärnan på plats i Herr1an-premiären.

Sundsvalls FBC har som mål att vinna Herr1an Norrland denna säsong och kvala sig upp till Allsvenskan. Men målet är inte bara att gå upp en serie utan föreningen vill till SSL så fort som möjligt. Laget består av en blandning av rutinerade fd SSL-spelare och unga talangfulla spelare på väg uppåt i karriären. 

De äldre rutinerade spelarna är en trio från Granlos storhetstid i Patrik Fransson, Carl Åkersten och spelande tränare Kristoffer Asp. Viktor Hammarstedt och Melker Grönholm är två lovande spelare där Grönholm återvände i somras efter en säsong i Allsvenskan med Hudik/Björkberg och Hammarstedt spelade nyligen U19-VM och gjorde ett par matcher med Dalen i SSL på dubbellicens förra säsongen. 

Sundsvall fick bästa tänkbara start på sin resa mot SSL igår när de besegrade IBF Dalen med hela 11-2. Ovan nämnda spelare hamnade också i strålkastarljuset direkt och det blev tre sköna poäng in på kontot. Men i den prestigefulla kampen mellan "junisarna" och "oldboysen" slutade det lika. Grönholm gjorde tre mål och Hammarstedt två mål och två assist medan den rutinerade trion också stod för sju poäng tillsammans.

- Det här blev en behaglig start, det känns jättebra. Vi anfaller med mycket folk och jobbar hem bra. Då kommer det bli svårt att förlora. Vår kompetens är högre och då blir det så här. Vi är nöjda, sa Asp efter matchen till Sundsvalls tidning.  

36-åriga Asp har en lång och framgångsrik karriär bakom sig som spelare där han bland annat spelat 11 säsonger i Superligan med Jönköping, Falun och Granlo. Backen har dessutom 11 landskamper på sitt CV. Förra säsongen lade han egentligen upp klubban på hyllan för att koncentrera sig helt ut på att träna Hudik/Björkbergs allsvenska lag och när han skrev på för Sundsvall i somras så poängterade han att spelarkarriären var över trots att Sundsvall gärna såg honom spela. Han sa bland annat följande då:

"Det är inte spelaren Kristoffer Asp som de ska se upp till eller tycka att han har fin historik. Jag måste bygga mig till en bra tränare. De vet ju inte hur jag är som tränare, eller människa för den delen med vad jag står för... För mig är det inte så seriöst att som tränare ta av mig tränaroverallen och dra på mig matchtröjan. Jag tycker att det blir lite väl mycket innebandysandlåda, så jag försöker vara så proffsig det bara går och vara seriös i det här."

Men under sommarens gång har spelsuget kommit tillbaka och i premiären valde Asp att dra av sig tränaroverallen och ta på sig matchtröjan ändå. Något han kommenterade så här till Sundsvalls Tidning efter matchen.

- Jag vet att jag sade att det förmodligen inte blir något spel. Men vi har så många ledare och då känner vi att jag kan spela och vara ett komplement som spelande tränare. I Hudik var jag kanske övertaggad på att bara vara tränare, nu är det roligt att få spela med de här duktiga grabbarna också. 


TV: Felaktigt bortdömt mål i SSL - "Tydligt inne"

Kommentatorerna om reprisbilderna: "Det kan inte bli tydligare"

Matchrapporter: Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Seger med 9-6 för Sundsvall FBC mot Skälby

Den här artikeln handlar om: