premiärmålskyttarna
Alexander Zoric och Lina Hägg – två debutmålskyttar i SSL.
Foto: Andreas Joakimsson och Jörgen Frisk
Svenska Superligan

Här är alla debutmålskyttar från SSL:s första omgång

ANNONS

13 spelare fick äran att för första gången bli målskyttar i Superligan.

Mötena mellan Dalen och Storvreta samt Warberg och Täby satte under söndagen punkt för debutomgången i SSL herr respektive dam. Vi fick stifta bekantskap med många nya spelare i sammanhanget, både från nykomlingslagen men också värvningar från andra divisioner. VI fick också se tretton nya spelare skriva in sig i Superligans historiebok med sina första mål i högstaligan – se alla målen i videon under varje kommentar!


Alexander Zoric, Jönköping

En riktig late bloomer som gjorde sin första Allsvenska match förra säsongen – detta som 27-åring. Efter en fin säsong i andradivisionen med Lagan valde han att skriva på för Jönköping i våras, och det dröjde inte länge innan 19-målskytten från ifjol kunde hitta nätet även på SSL-nivå. 2-0-målet mot Pixbo Wallenstam var hans första i karriären! Skulle kunna lyckas med konststycket att bli Årets Rookie i Allsvenskan och SSL inom loppet av två år.

Adam Nilbrink, Hagunda

En av av första omgången stora Askunge-sagor. 21-åringen kom till lördagens match med två allsvenska säsonger i bagaget, där blev det sex respektive fem må, men efter en match i SSL har han redan gjort fyra mål! Nilbrink var därmed en högst bidragande anledning till att Hagunda vann premiären mot Linköping med 8-7.

- Jag har inte riktigt varit en mål- eller poänggörare sedan jag kom till Hagunda. Men det är den typen av spelare som jag vill vara, jag vill producera poäng. Så det är otroligt skönt att det släpper loss. Underbart att få göra det i IFU inför 600 personer, det är obeskrivligt, sa Nilbrink till Innebandymagazinet efter matchen.

Felix Abrahamsson, Hagunda

Nilbrinks två år äldre (23) lagkamrat Felix Abrahamsson blev även han målskytt i sin SSL-debut. Den Gottsunda-fostrade forwarden satte de viktiga 4-2-och 5-2-målen för Hagunda. Till skillnad från Nilbrink så är Abrahamsson en mer van målskytt: Det har blivit 53 mål på fyra allsvenska säsonger.

Isak Bengtsson, Hagunda

Det var nykomlingarna som gjorde det för nykomlingen i premiären. Isak Bengtsson två mål innebär att samtliga Hagunda-mål kunde tillskrivas spelare som gjorde sin första SSL-match. 21-årige Bengtsson ökade på Hagundas ledning till 6-3 och kvitterade sedan till 7-7 efter minikollapsen som drabbade laget.  Han gör sin tredje säsong i laget och har tidigare representerat Salem och Bele Barkarby på seniornivå.

Leo Wadell, Sirius

Att komma in som etablerad spelare och göra mål i sin första SSL-match är en sak, men att göra det som en 18-årig junior är något helt annat. Wadell gjorde debut i SSL i fredags när hans Sirius slog Djurgården och hans 3-1-mål var ett av matchens snyggaste.

Julia Adolfsson, Jönköping 

22-åringen var länge en fruktad poänggörare på Allsvensk nivå med sitt Fröjered och fick nu chansen till spel i SSL, detta i Jönköpings tröja. Det skulle bara dröja 13 minuter innan forwarden även hittat nätet på SSL-nivå när hon öppnade målskyttet i 5-3-förlusten mot Västerås Rönnby. 

Gry Norstedt, Västerås Rönnby

Kort efter att ovan nämnda Adolfsson gett bortalaget Jönköping ledningen i lördagens match så fick vi se ytterligare en debutmålskytt i SSL: Gry Norstedt kvitterade till 1-1 bara 24 sekunder senare. 18-åringen kom till Västerås Rönnby från Västra Mälardalen inför årets säsong. Har trots sin ringa ålder hunnit med tre säsonger på seniornivå och kommer bli väldigt spännande att följa om utvecklingen fortsätter i samma takt.

Kajsa Blom, Jönköping

Både 0-1 och 1-1 i matchen mellan Västerås Rönnby och Jönköping gjordes alltså av spelare som var med i SSL för första gången, och gissa vem som låg bakom matchens tredje mål? Jovisst, SSL-debutanten Kajsa Blom. 18-åringen är oprövad på den här nivån, hon kom från rivalen Fagerhult Habo och hade bara gjort fem allsvenska matcher samt 16 i Dam1an innan årets säsong.

Lina Hägg, KAIS Mora

Frågan om vem som ska fylla hålen efter de flyktade stjärnorna i KAIS Mora har ställts flertalet gånger under sommaren, men har vi fått ett svar redan nu? Lina Hägg värvades tidigt in från den tjeckiska ligan och hade inför årets säsong som högst spelat i Allsvenskan, med Sundsvall. Hon svarade för både 1-1- och 5-10-målet mot svenska mästarna Thorengruppen i premiären och fick en drömstart på sin karriär i Mora.

Nellie Karlsson, Lund

En av få spelare på listan som redan hade hunnit debutera i SSL (3 matcher med Kalmarsund 2016/17). Första målet kom dock i helgen när hon öppnade målskyttet mot Karlstad (förlust 3-4) redan efter 23 sekunder. Backen är långt ifrån en van målskytt även om hon har ett lurigt skott.

Filippa Eriksson, Lund

Även Filippa Eriksson hade hunnit debutera i SSL inför helgens premiär: 18-årigen stod noterad för 25 matcher förra säsongen, men hennes fyra poäng bestod bara av assists. Nu är även nollan i målkolumnen spräckt för 03:an.

Emma Andersson, Lund

Lunds tredje debutmålskytt i matchen mot Karlstad blev Emma Andersson, som gjorde lagets sista mål (3-1) innan gästerna kunde vända. Andersson var ett sent nyförvärv som hämtades in från allsvenska Växjö, och backen kan redan nu titulera sig som målskytt i SSL. 


Maja Höög, Nacka

Ska man presentera sig i SSL kan man lika gärna göra det ordentligt. Maja Höög gjorde inte bara sitt första Superliga-mål, hon hann även med att göra ett till, när hon först kvitterade till 2-2 mot Endre och sedan gav sitt lag ledningen. Den 21-åriga poängmaskinen från Allsvenskan har börjat leverera direkt!


Den här artikeln handlar om: