Tyresö Trollbäcken vann mot IBF Borlänge

Tyresö Trollbäcken slog IBF Borlänge efter Frida Mattssons dubbel

Det blev Tyresö Trollbäcken som gick segrande ur mötet med IBF Borlänge i Allsvenskan östra dam på hemmaplan, med 6-5 (4-2, 1-1, 1-2).

IBF Borlänges assiserande tränare Fredrik Mellembråten tyckte till om matchen:

– En jämn match, vi är inte riktigt med i första perioden och blir översköljda. Kommer ändå undan med 2-4. Därefter en jämn match där vi hämtar upp ett 5-2-underläge till 5-5. I sista perioden tycker jag vi är det lite bättre laget, men släpper oturligt in 6-5 på slutet, sedan skapar vi några riktigt fina lägen när vi tar ut målvakten på slutet, men lyckas inte få in kvitteringen. Vi är ändå nöjda med prestationen från vårt väldigt unga lag. Ett extra omnämnande till Jennie Malm i målet, som gör en grym insats och håller oss kvar i matchen under första perioden, och håller samma fina nivå hela matchen.

Segermålet för Tyresö Trollbäcken stod Linnea Lindgren för efter 56 minuter.

Tyresö Trollbäcken började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.19 slog Denise Nordqvist till på pass av Alva Palmedal.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 5.29 slog Madelene Westerberg till.

Efter 7.15 i första perioden slog Linn Eliasson till, och reducerade åt IBF Borlänge.

Tyresö Trollbäcken ökade också ledningen till 3-1 efter 9.07, genom Alva Palmedal framspelad av Angelica Gustafsson.

Laget ökade ledningen till 4-1 efter 18.17, genom Frida Mattsson på pass av Julia Lundgren.

IBF Borlänges Anella Melandsö gjorde 4-2 efter 19.45 på pass av Josefin Hammar.

Efter 10.40 ökade Tyresö Trollbäcken på till 5-2, på nytt genom Frida Mattsson.

IBF Borlänge reducerade dock till 5-3 genom Linn Eliasson med 2.10 kvar att spela i andra perioden. 31 sekunder in i tredje perioden reducerade IBF Borlänges Linn Malmqvist på nytt på pass av Hilma Forsberg.

12.34 in i perioden slog IBF Borlänges Elvira Lövén till på pass av Kristin Nilsson och kvitterade för IBF Borlänge.

16.28 in i perioden nätade Tyresö Trollbäckens Linnea Lindgren framspelad av Julia Lundgren och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 6-5.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Tyresö Trollbäcken med 10-2.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 25 september. Då möter Tyresö Trollbäcken Åkersberga IBF i Åkersberga Sporthall 15.00. IBF Borlänge tar sig an Älvsjö AIK hemma 14.00.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen