Införsnack: SSL-premiär
Foto: Adam Troy och Per Wiklund
Superligan

Storvreta inleder mot sitt största premiärspöke genom tiderna

ANNONS

IBK Dalen är det enda laget i Svenska Superligan som besegrat Storvreta i två seriepremiärer.

Ikväll 18.00: Dalen-Storvreta - se matchen på SportExpressen Play

Tidigare i veckan stod Storvreta för en praktskräll när de mycket oväntat förlorade i åttondelsfinalen mot allsvenska Visby. Nu har Uppsalalaget haft fyra dagar på sig att smälta debaclet och ladda upp batterierna igen.

Men man ställs mot tuffast tänkbara motstånd direkt i premiären då man ska ta sig an Dalen som varit lite av en nagel i ögat för Storvreta de senaste säsongerna. De fyra senaste mötena mellan lagen har Dalen vunnit tre av, Dalen gav dessutom Storvreta deras största förlust ifjol och de senaste fem säsongerna har Storvreta mött Dalen två gånger i premiären och torskat båda.

- Dalen har haft en tendens att alltid prestera bra mot de flesta topplag men att de sedan blandar det med värre insatser mot lagen i botten av tabellen. De brukar prestera väldigt ojämnt men med det sagt så har de byggt upp sitt lag genom åren och blivit bättre, säger Storvretabacken Filip Stenmark till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men nu vet jag inte vad de kommer ställa upp med för manskap i år. Det har ju varit en lite spelarflykt där så vi får väl se vad det innebär. De har praktiserat ett spel med hög press och mycket fart på senaste tiden och det har väl tagit lite tid för oss att lära oss att hantera det. Men det ska vi vara beredda på idag. Men den historialektionen du höll kommer inte spela någon som helst roll när det är dags för tekning.

Storvreta som tagit hela 6 SM-guld på 10-talet genomgår just nu en generationsväxling där man tappat ett par tunga pjäser i Mattias Samuelsson, Henrik Stenberg, Jimmie Pettersson, Alexander Rudd och Hampus Ahrén. Dessa har man ersatt med ett par RIG-spelare och Otto Weidman, Andreas Stefansson och Carl Kostov-Bredberg.  

- Vi har absolut tappat duktiga spelare med mycket rutin men vi har fått in väldigt duktiga spelare också. Sedan vet alla som haft något att göra med lagbyggen att det inte bara är att byta ut kvalitét mot kvalitét. Spelare har större roller än det de bara bidrar med på planen. Så det är klart att spelare som Matte Samuelsson och Henke Stenberg som har varit länge i klubben lämnar flera saker än bara deras kvalitét på banan. Så det blir att börja om och sätta ett helt nytt lag med nya spelarroller både på och utanför planen och det är ett komplicerat arbete.

Vad kan vi förvänta oss av nya Storvreta då?

- Med tanke på det ovan så är det svårt att förutspå hur det ska gå och vad vi kommer prestera men alla i klubben är rådande överens om att vi har goda förutsättningar att fortsätta ligga i toppen, vi går för SM-guld och det är en målsättning vi aldrig kommer att tumma på och det är något som vi ska kräva av varandra också.

Förlust för fyra dagar sedan mot Visby efter ett uppträdande som inte var acceptabelt enligt dig själv. Vad har du för tankar inför premiären mot Dalen idag?

- Jag har bara positiva tankar inför premiären och det är väldigt kul att vara igång igen. Det är premiär, det får vara publik på plats, det är bara sköna tankar just nu. Det är också jäkligt spännande att vara i ett sådant här läge som vi är med laget nu. Utifrån ser nog många att vi tappat rutin på flera positioner, men samtidigt skapar det en jäkla massa möjligheter för oss i laget och de som kommit in, att ta nya och större roller och det ska bli jäkligt intressant att följa. 

ROLIG KURIOSA

Det är bara Dalen som besegrat Storvreta två gånger i en premiär sedan det blev SSL 2007/08. Lägger man till tiden från Storvretas debutsäsong i Elitserien 2001/02 fram till namnbytet har även Jönköping slagit Storvreta två gånger i en premiär. 

Storvretas premiär facit under lagets 20 säsonger i högstaligan. 10 vinster, 3 suddenvinster, 6 förluster och 1 suddenförlust.   


Highlights: Kalmarsund-Team Thorengruppen 5-6 SD

Skrällen! Se supervändningen, trots ett felaktigt bortdömt mål.

FAKTA

Storvretas premiärfacit

  • 16/17: Dalen-Storvreta 6-3

  • 17/18: Thorengruppen-Storvreta 4-5 sd

  • 18/19: Storvreta-Dalen 6-10

  • 19/20: Storvreta-Falun 4-3 sd

  • 20/21: Storvreta-Thorengruppen 10-2

Den här artikeln handlar om: