Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Schweiziska landslagsstjärnan levererade direkt i SSL

ANNONS

Isabelle Gerig låg bakom Endres avgörande mot Nacka: ”Jag var lite nervös” ✔ Se målen!

Endre har ett meriterat nyförvärv den här säsongen i schweiziska landslagsspelaren Isabelle Gerig. Hon har sina största styrkor i sista tredjedelen av banan och är känd för att kliva fram när det betyder som mest. I VM 2019 låg hon bakom i stort sett allt i Schweiz magiska vändning mot Tjeckien i semifinalen. Nu visade Gerig återigen att hon trivs när matcherna ska avgöras.

I SSL-premiären hemma mot Nacka var ställningen 3-3 när schweiziskan slog till. Först med en assist till 4-3-målet, varpå hon själv satte 5-3 i öppen kasse.

– Det var bra för oss att vi gjorde två tidiga mål. Men sen, i andra och tredje perioden, visade vi inte vad vi kan. Hur som helst var det viktigt att vi kom tillbaka efter att de gjorde tre mål och att vi vann till slut. Men vi måste spela bättre nästa helg, säger Gerig om matchen till Innebandymagazinet.

Hur ser du på din egen insats?

– Personligen var det ungefär som för laget. Jag var lite nervös inför min första SSL-match och hade lite problem med att komma in i matchen. Nacka spelade hårt i defensiven och gjorde det svårt för oss. Men jag fick några bra chanser och det var skönt att kunna hjälpa laget med en assist och ett mål i öppen kasse. 

Hur många mål kan vi vända oss av dig den här säsongen?

– Det är en svår fråga! Jag tror att när jag kan visa vad jag kan så kommer det komma några fler. Men så länge vi spelar på en bra nivå som lag och vinner så är jag nöjd!

Highlights: Endre-Nacka 5-3

Du kanske även vill läsa:
Endre stoppade rubriken "Från bänken till matchhjälte"
Endre stoppade rubriken "Från bänken till matchhjälte"
Den här artikeln handlar om: