Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Kaptenen till alla tvivlare: "Vi kan vinna SM-guld"

ANNONS

Idag premiärspelar två lag som haft en tuff silly season, vem har anpassat sig bäst till de nya förutsättningarna?

Idag: Endre-Nacka 12.30 - se matchen på SportExpressen Play

Endre har haft ganska stor omsättning i truppen under silly season där man tappat en hel del spets och samtidigt gått lite kräftgång resultatmässigt under försäsongen. Men tidigare i veckan visade gotlänningarna upp ett styrkebesked när man slog ut Västerås Rönnby, ett lag som Endre tippas kriga om samma tabellplaceringar med, ur Svenska Cupen.

Idag är det premiär som gäller och man ställs mot Nacka IBK som precis som Endre haft en stor omsättning i truppen.   

- Det kommer bli tufft, Nacka är svåra att möta. De går alltid in med full energi i allt de gör så det är ett jobbigt lag att ställas emot, framförallt i en premiär. Sedan ska det bli väldigt kul att få börja i hemmaborgen med lite publik på läktaren igen. Att få öppna upp säsongen med våra fans känns underbart, säger Elin Roos till Innebandymagazinet.

Härom veckan slog Endre även ut Nacka ur Svenska Cupen efter en 6-4 vinst i andra omgången. Men fakta är att de båda lagen har mötts totalt sex gånger de två senaste säsongerna och Endre har vunnit alla möten förutom ett, premiären för två säsonger sedan. Så frågan är om Nacka kan tänkas vara ett premiärspöke för Endre?

- Nej det tror jag inte att det kommer påverka oss. Vi är så bra förberedda som vi kan vara. Det är det hårda jobbet som kommer att avgöra och så hade det varit oavsett vilket lag man möter. Men jag tycker att det är kul att det är just Nacka vi möter för det brukar alltid bli energifyllda och roliga matcher.

 

Med spelartapp som Wilma Johansson, Rebecca Heed Arvidsson, Linnea Wallgren, Corin Rüttiman och Elin Gabrielsson för att nämna fyra av sju förluster. Vad kan vi förvänta oss av Endre den här säsongen?

- Det är inget att snacka om att vi har gjort en stor rockad. Men det känns som vi är på väg att få ihop det både sammanhållningsmässigt och spelmässigt nu. Det tyckte jag att vi bevisade mot Rönnby i Svenska Cupen tidigare i veckan. Det ska vi bygga vidare på sedan får vi se hur långt det räcker. Men förhoppningsvis ska vår standard räcka till en topplacering som vanligt.

Sedan Endre gick upp till högstaligan säsongen 2004/05 har man tagit sig till slutspel varenda säsong. 17 raka säsonger med slutspel är respektingivande och dessutom har man de åtta senaste säsongerna slutat topp fem i serien, men man har aldrig blivit bättre än fjolårets tredje placering.

Men när Innebandymagazinet utmanade alla SSL-lag med ett påstående under vår kick-off så hävdar vi att Endre för första gången på nio år inte kommer hamna topp fem i tabellen.    

- Det får man så klart tro om man vill. Men vi är övertygade om att vi kommer komma topp fem och även att vi kan vinna SM-guld. Så jag hoppas att vi kan motbevisa er såklart. Vi får se…  


Highlights: Falun-Sirius 2-3

Amanda Delgado Johanssons jakt på 50 poäng har börjat!

Matchrapporter: Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama Revansch och tre poäng för Endre Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: