Highlights

Highlights: Dalen-Storvreta 4-3

ANNONS

✔ 41-årige Ketil Kronberg avgjorde ✔ Läckert mål av Stefansson

Noterbart från matchen: 

Pär Forsman är mer känd för sina defensiva kvalitéer, men idag låg han bakom tre av Dalens fyra mål med 2+1.

Citat: ”Försvarsspelet har varit katastrof under försäsongen, det var väl ett litet steg framåt.” - Storvretas lagkapten Tobias Gustafsson i sändningen på SportExpressen Play om vad Storvreta tar med sig från premiärförlusten.

Citat: ”I första och tredje perioden tycker jag att vi är det bättre laget.” - Dalens segerskytt Ketil Kronberg om vinsten. Norrmannen är äldst i SSL med sina 41 år.

Storvreta hade uppenbara problem med effektiviteten. På förhand har Innebandymagazinet utmanat forwarden Andreas Stefansson med påståendet att han inte kommer göra 50 mål den här säsongen, men han var åtminstone en av få som lyckades få hål på Måns Parsjö-Tegnér.

Dalen har vi utmanat med påståendet att de inte kommer försvara Umeåtronen i år. Och kampen om Umeåtronen ser ut att kunna bli riktigt intressant. Nu skrällde Dalen mot Storvreta, och även Thorengruppen skrällvann efter förlängning borta mot Kalmarsund igår.

Tabellen efter första omgången i SSL säger att Storvreta varken är bäst eller näst bäst i Uppsala, utan trea i staden. Båda lokalkonkurrenterna Sirius och Hagunda vann sina premiärer.

Matchfakta: Dalen-Storvreta 4-3

Första perioden 

05.57: 1-0 Pär Forsman (Anton Åkerlund)

Andra perioden 

10.01: 1-1 Liam Åström (Rasmus Sundstedt)

14.11: 1-2 Andreas Stefansson (Emil Helmrich)

16.51: 1-3 Rasmus Sundstedt (Liam Åström)

18.52: 2-3 Anton Åkerlund (Pär Forsman)

Tredje perioden 

11.45: 3-3 Pär Forsman (Anton Åkerlund)

12.41: 4-3 Ketil Kronberg (Alexander Hedlund)

Den här artikeln handlar om: