Endre stoppade rubriken "Från bänken till matchhjälte"

✔ Highlights ✔ Noteringar att ta med sig ✔ Matchfakta ✔ Betyg

Highlights: Endre-Nacka 5-3

Noterbart från matchen:

Stockholmarna fick en oturlig start då Nadia Catteno fick en armbåge i ansiktet i sitt andra byte och tvingades utgå. Nacka tvingades då att kasta om i sina formationer och byta positioner på spelare. Endast andrafemman var intakt efter sex spelade minuter.

Båda lagens tredjefemmor spelade 0-0 i plus/minus-statistiken vilket brukar vara målet för en tredjeformation. Men Endres blev bänkade efter två perioder medan Nackas fick spela matchen ut. Det var dock inte hela tredjeformationen som blev bänkad utan Agnes Wiklund och Tove Sandelin fick spela vidare och tog Felicia Wallins och Isabella Ströms platser.

Vi fick se en kär återförening mellan två gamla lagkamrater. Nackas nyförvärv från Mora Amanda Boric Svärd, som spelade back förra säsongen, återförenades med sin gamla lagkamrat från 2016/17 i Trosa Edanö, Cornelia Jansson, som också spelade back förra säsongen. De bildade ett hett anfallspar i tredjefemman.

Från bänken till matchhjälte var en rubrik som Nackas Maja Höög blev snuvad på. Nyförvärvet från Telge startade på bänken men fick hoppa in när Nadia Cattaneo skadade sig i början på första perioden. Ett förtroende som Höög tackade för och kvitterade till 2-2 och gav sedan Nacka ledningen med 2-3. En ledning som Nacka inte kunde hålla och i och med det raderades matchhjälte-rubriken ut men Höög fick trösta sig med två mål i sin första SSL-match.

Isabelle Gerig blev istället matchvinnare, det schweiziska nyförvärvet stod för assisten till 4-3-målet och gjorde sedan själv 5-3 i öppen kasse.

Matchfakta: Endre-Nacka 5-3