Älvsjö vann mot Rotebro

Älvsjö utklassade Rotebro på hemmaplan

Älvsjö fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Rotebro i division 1 östra Svealand herr med 10-4 (4-3, 3-1, 3-0).

– Vi gör en stabil instats där vi växlar upp mer och mer ju längre matchen fortlöper. Lite för billiga insläppta i första, men sedan släpper vi endast ett mål bakåt under 40 minuter medan vi gör sex mål framåt. PP leverar också med två mål framåt på två försök. En väldigt skön seger då vi har haft det lite motigt resultatmässigt under försäsongen och nu ser vi fram emot att möta Järfälla kommande helg och förhoppningsvis bygga vidare på detta, kommenterade Älvsjös assisterande tränare Göran Öberg.

Älvsjö startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 3.18 slog Giovanni Palumbo till på pass av Victor Ferraresi.

Rotebro kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.38 gjorde William Hjärner mål framspelad av Simon Sandman.

Älvsjö tog ledningen på nytt efter 7.42, genom Pontus Lindqvist på pass av Niclas Pilati.

Laget ökade ledningen till 3-1 efter 9.47, genom Robert Karlsson framspelad av Daniel Gonzalez Palm.

Efter 10.46 i första perioden nätade Daniel Vikman, på pass av Fredrik Svensson och reducerade åt Rotebro.

Laget kvitterade till 3-3 efter 17.13, åter igen genom William Hjärner framspelad av Lukas Granath.

Älvsjö tog ledningen på nytt efter 18.26, genom Victor Nensén på pass av Niclas Pilati.

Älvsjö dominerade i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.46 genom Rasmus Johansson, och gick upp till 6-3 innan Rotebro svarade.

Innan perioden var över hade Älvsjö ryckt åt sig ledningen med 7-4. Älvsjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-4. Målen i sista perioden gjordes av Victor Ferraresi, Daniel Gonzalez Palm och Victor Ferraresi.

Robert Karlsson gjorde två mål för Älvsjö och spelade dessutom fram till ett mål, Victor Ferraresi stod för tre poäng, varav två mål och Daniel Gonzalez Palm gjorde två mål och totalt tre poäng.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Rotebro med 8-6.

I nästa omgång har Älvsjö Järfälla borta i Jakobsbergs Sporthall, söndag 26 september 13.00. Rotebro spelar hemma mot Farsta fredag 24 september 20.00.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Visby klart för kval till Superligan Tung förlust för Älvsjö på bortaplan mot Järfälla Bele